Apare un nou vaccin anti-COVID | Anunţul ministrului Sănătăţii despre serul pe care România îl va cumpăra
Apare un nou vaccin anti-COVID | Anunţul ministrului Sănătăţii despre serul pe care România îl va cumpăra

Alexandru Rafila a venit cu precizări de ultimă oră în privința evoluției cazurilor de variola maimuței în România. Ministrul sănătății a explicat și cum se transmite de fapt această boală.

„În România, noi avem puține cazuri, puțin peste 20 de cazuri. Cred că o boală la care principala cale de transmitere este calea sexuală, și mă refer la cei care fac sex cu parteneri multipli necunoscuți. Cred că este perfect controlabilă printr-o modificare comportamentală și există astfel de recomandări la nivel internațional.

Nu putem discuta despre o boală care se transmite ușor, se transmite atunci când nu ești atent. Ori, responsabilitatea față de propria persoană cred că trebuie să funcționeze. Important e să informăm oamenii și atunci când oamenii știu despre ce este vorba, iau decizii în cunoștință de cauză.

Iar această expunere la risc, că despre asta discutăm, cu multiplii parteneri sexuali necunoscuți, într-un interval relativ scurt de timp, evident că duce la o explozie de cazuri. În România se întâmplă mult mai puțin lucrul acesta”, a declarat Alexandru Rafila, în emisiunea „În fața națiunii”, de la Antena 3.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *