Senatoarea PNL Alina Gorghiu reacționează în cazul deputatului Aurel Bălășoiu, dat afară din PSD, cercetat pentru sex cu un minor și pentru viol. E nevoie de reacție fermă la cel mai înalt nivel, spune Gorghiu.

„Știrea despre fostul primar și actual deputat PSD șochează. Nimeni nu își poate imagina că România are un parlamentar cercetat penal pentru viol și, totuși, așa stau lucrurile. Vorbim de o infracțiune oribilă. Violul înseamnă dezumanizare. Nu avem voie să tăcem. E nevoie de reacție fermă la cel mai înalt nivel”, a spus Alina Gorghiu.

„Vorbim de o infracțiune oribilă. Și, cu toate acestea, e o tăcere prea mare, pe un subiect atât de grav, în spațiul public. Reacția mea nu are legătură cu politica, nici nu morala creștină, ci cu revolta față de unul dintre cele mai oribile lucruri pe care un om le poate face! Orice om are dreptul sa facă ce vrea în intimitate, inclusiv oamenii politici. Însă aici este o altă situație și nimeni nu are voie să tacă”, a continuat ea.

„Reacția celui acuzat de a cere concediu de odihnă este plină de cinism. Dacă deputatul nu vrea să își dea demisia, voi iniția o petiție, voi strânge semnături! La asemenea acuzație, aștepți decizia procurorilor din afara Parlamentului, nu de pe băncile Parlamentului”, a mai spus Gorghiu.

PSD l-a exclus, sâmbătă, din partid, pe deputatul Aurel Bălășoiu, căruia social-democrații îi cer să își dea demisia și din Parlament. Motivul este, potrivit unor surse din conducerea partidului, o înregistrare video care ar fi ajuns la Marcel Ciolacu, cu o partidă de sex la care ar fi participat și deputatul Bălășoiu. Parchetul general s-a autosesizat în acest caz.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat al procurorilor. „Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane. Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem”, mai spune Parchetul general.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *