CREVEDIA PR jpg

Autoritățile locale din Crevedia par rupte de realitate. Primăria a început să identifice daune în zona care nu a fost avariată de exploziile de sâmbătă seara, pentru a trimite cereri de despăgubire la prefectură.

Și pentru că a văzut că oamenii se plâng că nu au nici acum curent electric, primăria s-a apucat să caute în pământ firele vechi pentru a le repara.

Între timp, oamenii care stau în dormitoare improvizate în căminul cultural așteaptă să se întâmple minunea, și anume ca statul să le repare casele și să le ofere ajutorul promis, potrivit Antena 3 CNN.

În timp ce localnicii sunt disperați că de cinci zile nu se pot întoarce acasă, primarul comunei Crevedia și-a găsit de treabă în sat. Nu să ajute localnicii, ci să repare o instalație de curent mai veche.

„Reparăm niște fire care erau vechi și am prins momentul că avem curentul oprit. Sperăm să rezolvăm înainte să fie dat drumul la curent”, a spus primarul din Crevedia, Florin Petre.

Întrebat de oamenii afectați în urma exploziei, Florin Petre a răspuns ferm că nu știe exact de soarta lor, dar că are o listă a daunelor.Însă, după spusele lui, asta a fost făcută în partea de sat care nu a fost blocată de incidentul de sâmbătă.

Mai mult decât atât, deși premierul a postat pe pagina sa de Facebook că Florin Petre își va pierde sprijinul politic, acesta nu crede că va fi exclus din Partidul Social Democrat.

Florin Petre, primar Crevedia:  Dacă se va întâmpla ceva n-am o problemă, vă dați seama. Nu sunt în locul dânsului, nu știu cum a gândit-o, dar eu vă spun că nu mă va exclude. Așa am eu o presimțire.

Cât timp primarul rezolvă alte probleme, numai cele cauzate de explozii nu, lumea este disperată de situație.

Localnică afectată de explozia de la Crevedia: Uite, întrebați copiii cum ne-am descurcat că nu facem nici baie. Nu, n-avem nici curent, nici apă. E foarte greu fără curent. Şi mâncarea s-a stricat. Dacă nu avem curent nu merge nici frigiderul.

Autoritățile locale au început nivelarea unui drum de pământ, o rută mai directă spre București, pentru ca locuitorii satului din apropiere să nu mai fie nevoiți să ocolească zeci de kilometri până în Bucureşti.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *