Polițiștii amenință că nu vor păzi secțiile de vot la alegerile din 9 iunie, dacă nu primesc și ei majorări salariale.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) acuză Guvernul de discriminare prin proiectul de Ordonanță care prevede majorarea cu 10% a salariilor pentru unele categorii de bugetari, dar nu și pentru angajații din Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională. Membrii sindicatului amenință că nu vor asigura paza secțiilor de votare la alegerile din 9 iunie, dacă nu li se măresc și lor lefele.

„Considerăm că proiectul de OUG în discuție este complet discreționar și discriminatoriu în raport cu interesele noastre”, se arată într-un comunicat al SNPPC, semnat de liderul de sindicat Gheorghe Tibulică, transmite B1TV.

Polițiștii cer să fie incluși între beneficiarii majorării de 10%, invocând restanțele salariale ale Guvernului. „Pe această cale, vă readucem la cunoștință faptul că, în funcție de poziționarea Guvernului față de revendicările noastre, vom decide dacă este necesară declanșarea unui nou conflict de muncă, ce poate conduce inclusiv la boicotarea apropiatului scrutin electoral, dat fiind faptul că vom solicita ca polițiștii să nu asigure paza secțiilor electorale”, amenință sindicatul.

Proiectul de OUG prevede majorarea treptată, în două tranșe de câte 5% în iunie și septembrie, a salariilor pentru angajații din instituții de cultură, Registrul Comerțului, diplomați, apărare, primării și instituții finanțate din venituri proprii.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că banii în plus vor merge către „cei care au venituri foarte mici”, iar „Guvernul atâta își permite în acest moment”.

Guvernul se confruntă cu un deficit bugetar previzionat la aproape 7% din PIB în 2024, potrivit Comisiei Europene, iar măsurile de majorare a cheltuielilor pe fondul campaniei electorale sunt criticate de specialiști.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *