Generalii ruși, discuții despre folosirea armelor nucleare în Ucraina! Raport incendiar ajuns pe masa liderilor Americii

Una din opțiunile lui Vladimir Putin ar fi să atace România sau Moldova pentru că un atac asupra unui aliat SUA ar diminua posibilitatea lui Joe Biden de a sprijini logistic Ucraina, susține analistul George Friedman, fondatorul și CEO al companiei de previziune și analiză geopolitică Geopolitical Futures.

Casa Albă ar fi astfel angrenată pe două fronturi, transmite analistul. Principala problemă a rușilor în Ucraina o constituie sprijinul acordat de SUA.

Dincolo de opțiunea nucleară, susține Friedman, Putin ar putea ataca România sau Moldova, datorită apropierii geografice de Ucraina.

După cum spune analistul, armele nucleare strategice ar afecta probabil teritoriul Rusiei. În afara opțiunii nuclare, Rusia are posibilitatea de a ataca România sau Moldova, datorită apropierii geografice a celor două față de Ucraina, a mai explicat Friedman.

Putin dorește să creeze amenințări pentru ucraineni, în opinia lui Friedman. Ar putea să dezechilibreze SUA și să le forțeze să reducă sprijinul pentru Ucraina, deschizând posibil oportunități pentru Rusia.

Riscurile sunt cu atât mai mari cu cât Rusia rămâne în pană de idei și ideea abandonării războiului din Ucraina ar avea costuri enorme pentru Putin.

Astfel, un atac asupra țărilor baltice ar determina un atac polonez semnificativ pe flancul Rusiei, iar lansarea unui atac asupra Finlandei, de exemplu, ar fi de mare impact.

Același lucru este valabil și pentru România, susține Friedman. În final, Putin ar putea masa toate forțele în est și apoi ar urma să atace decisiv Ucraina. E soluția cea mai plauzibilă pentru Rusia, presupunând că poate masa, antrena și motiva o forță suficient de mare.

Friedman concluzionează, potrivit adevărul.ro, că Rusia ar obține astfel o remiză slabă, dar nu își va putea impune voința asupra Ucrainei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *