Anchetarea liderilor PSD cerută de Florin Cîțu pentru declarații false
Anchetarea liderilor PSD cerută de Florin Cîțu pentru declarații false

Anchetarea liderilor PSD cerută de Florin Cîțu. Ministrul finanțelor a cerut procurorului general anchetarea liderilor PSD pentru fals în declarații. El consideră că mai multe persoane din fruntea social-democraților sunt vinovate de fapte penale, precum declarații false care ar fi subminat autoritatea statului și ar fi afectat negativ economia.

„Solicit procurorului general al Republicii anchetarea tuturor declarațiilor făcute de conducerea PSD de la începutul declarării stării de urgență și până astăzi. Aceste declarații au instigat la nesupunere și la subminarea autorității statului și au adus costuri imense pentru economie. Aș vrea să vă citez din Codul penal: comunicarea de informații false, comunicarea sau răspândirea prin orice mijloace de știri, date sau informații false orid e documente falsificate cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, a declarat ministrul Florin Cîțu.

Anchetarea liderilor PSD, cerută de ministrul de finanțe. Cîțu a precizat că, de fapt, în acest an, contrar celor declarate de conducere PSD, au fost alocați pentru capitolul sănătate cea mai mare sumă, reprezentând 5,35% din PIB, potrivit B1TV.

„Subminarea autorității statului cu costuri pentru economie face exact acest lucru, pune în pericol siguranța națională. Aș vrea să vă dau un exemplu care a tot fost propagat în spațiul public de conducerea PSD, referitor la banii alocați pentru sănătate. În perioada 2014 și a programului actualizat în 2020, în 2020 bugetul pentru capitolul sănătate reprezintă 5,35% din PIB este cea mai mare sumă alocată acestui capitol din 2014 și până astăzi, este doar un exemplu.

Nu mai spun de declarațiile conducerii PSD de anul trecut care spuneau că singura problemă din sistemul de sănătate reprezintă calitatea umană”, a precizat Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *