ridicarea mașinilor
De astăzi, a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1.
Echipe mixte ale Administrației Domeniului Public și ale Poliției Locale Sector 1 au demarat acțiunea în această dimineață.
„Este vorba despre ridicarea autoturismelor staționate neregulamentar pe trecerile de pietoni, pe spațiile verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, sau care blochează pistele de biciclete special amenajate sau accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative etc.”, a anunțat Primăria sectorului 1.
Poliția Locală Sector 1 va constata contravențiile și va aplica sancțiunile. De ridicarea mașinilor, transport și depozitare se ocupă Administrația Domeniului Public Sector 1.
Vehiculele ridicate sunt depozitate în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5.
„Prin această măsură încercăm să fluidizăm și să punem ordine în traficul din Sectorul 1. (…) Cetățenii trebuie să înțeleagă că nu pot parca mașina oriunde la întâmplare pe domeniul public: pe treceri de pietoni, pe spații verzi, pe piste de biciclete sau să blocheze accesul în spitale”, a declarat primarul sectorului 1, Clotilde Armand.
Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este efectuată în baza Hotărârii Consiliului Local Sector 1 nr. 135/2021- privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public. Documentul poate fi consultat accesând următorul link: https://bit.ly/38usQFK.

Cât costă restituirea vehiculelor

Restituirea vehiculelor se va face numai proprietarului/deținătorului/utilizatorului legal al acestuia.
Mașinile vor putea fi luate doar după întocmirea procesului-verbal de contravenție de către polițistul local și achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare. Astfel, va trebui să prezentați: certificatul de înmatriculare/înregistrare în original sau alt act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiculului/rulotei/remorcii și actul de identitate al solicitantului.
Tarifele de ridicare sunt:
– 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv;
– 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
Tarifele de transport sunt:
– 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv;
– 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
Tarifele de depozitare sunt:
– 75 de lei în primele 24 de ore;
– 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.
Pentru mai multe informații, proprietarii vehiculelor ridicate pot contacta dispeceratul Poliției Locale Sector 1- 021/9540 sau e-mail: ridicariauto@adp-sector1.ro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *