AUR va fi prezent la Valea Uzului. George Simion: E o amenințare să fie demolate crucile eroilor români din cimitir
AUR va fi prezent la Valea Uzului. George Simion: E o amenințare să fie demolate crucile eroilor români din cimitir Tot atunci, judecătorii au decis anularea autorizației de construire emisă pentru această parcelă și au și dispus demolarea construcției ilegale, scria agenția maghiară MTI, care adăuga că decizia nu a fost una definitivă și că aceasta putea fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. „Anulează autorizaţia de construire nr 69/17.12.2018 pentru lucrări de construire monument cimitir internaţional şi 50 de cruci pentru eroii români emisă de Primarul Comunei Dărmăneşti şi dispune desfiinţarea lucrărilor executate în baza acestei autorizaţii de construire”, se arata în hotărârea Tribunalului Bacău.
George Simion, liderul AUR,  anunță că partidul pe care îl conduce va fi prezent joi la Valea Uzului. Pe acest fond, deputatul Dan Tanasă spune că AUR face apel ca la eveniment să participe toți românii.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul AUR a precizat că parlamentarii formațiunii vor fi prezenți la locația anterior precizată de la ora 17:00.

George Simion reamintește că la Cimitirul militar internațional există riscul demontării crucilor eroilor români.

„Vom fi prezenţi joi începând cu ora 17,00 la Valea Uzului, unde, din pricina presiunilor pe care UDMR le pune, există o ameninţare ca în Cimitirul militar internaţional să fie demolate crucile eroilor români. E vorba de acele cruci pe care şovinii au pus saci de gunoi în 2019, în luna mai, tocmai pentru a stârni tensiuni etnice care sunt din nou repornite în aceste zile”, spune George Simion, președintele AUR.

AUR face apel la toți românii să participe

Deputatul Dan Tanasă a mai spus că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) face apel ca toți românii să participe la acest eveniment.

„AUR face apel către toţi românii să participe la evenimentul de la Valea Uzului, joi 2 iunie, cu ocazia Zilei Eroilor. Din păcate, acolo există şi o sentinţă prin care crucile eroilor români se doresc a fi scoase din cimitir. Noi protestăm vehement, considerăm că acest fapt este inacceptabil, tocmai de aceea facem un apel către toţi românii să se adune la Valea Uzului pentru a marca aşa cum se cuvine Ziua Eroilor şi somăm autorităţile publice să nu trateze această zi cu indiferenţă şi să organizeze manifestări dedicate Zilei Eroilor pentru a cinsti aşa cum se cuvine eroii neamului”, a declarat Dan Tănasă.

În luna februarie a acestui an, Tribunalul Bacău anunța că parcela românească de la cimitirul militar din Valea Uzului a fost construită ilegal, motiv pentru care crucile trebuie îndepărtate.

Tot atunci, judecătorii au decis anularea autorizației de construire emisă pentru această parcelă și au și dispus demolarea construcției ilegale, scria agenția maghiară MTI, care adăuga că decizia nu a fost una definitivă și că aceasta putea fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

„Anulează autorizaţia de construire nr 69/17.12.2018 pentru lucrări de construire monument cimitir internaţional şi 50 de cruci pentru eroii români emisă de Primarul Comunei Dărmăneşti şi dispune desfiinţarea lucrărilor executate în baza acestei autorizaţii de construire”, se arata în hotărârea Tribunalului Bacău.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *