Final de proces pentru Gheorghe Dincă, în prima instanță, la trei ani de la răpirea și uciderea celor două tinere din Caraca
Final de proces pentru Gheorghe Dincă, în prima instanță, la trei ani de la răpirea și uciderea celor două tinere din Caraca

Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan a anunțat că la termenul de marți va cere anularea actului constatator de deces al Alexandrei, dar și refacerea raportoalor de expertiză. Înainte de a intra în sala de judecată Moldovan a anunțat că este convins că Gheorghe Dincă nu a omorât-o și nu a ars-o într-un butoi pe Alexandra.

Un nou termen în dosarul Caracal are loc marți, la Tribunalul Olt, în Slatina, acolo unde familiile fetelor și avocații vor încerca să schimbe încadrarea juridică a faptei în cazul Caracal.

“Urmează să punem în discuție cererea de refacere a rapoartelor de expertize și să vedem ce alte noi probe dacă instanța de judecată va fi de acord să mai încuvințeze. (…)Voi cere schimbarea încadrării juridice, având în vedere că, din punctul meu de vedere, Alexandra nu este decedată, Dincă nu a omorât-o, nu a ars-o în acel butoi și, ca atare, pe latură civilă voi solicita și anularea actului constatator de deces”, a declarant Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, citat de Gândul.

Avocatul mai spune că Dincă trebuie condamnat pentru alte fapte, dar nu pentru omor.

“Nu mă interesează să-i dea lui Dincă o pedeapsă mai blândă, mă interesează să se aplice corect legea, să fie condamnat pentru infracțiunile pe care le-a săvârșit, lipsire de libertate, de întreținerea unui raport sexual cu o minoră, de trafic de persoane, toate coroborate duc la o pedeapsă destul de mare. Trebuie să aibă în vedere exact infracțiuni comise de Dincă nu să i se bage pe gât ceea ce nu a făcut. Din punctul meu de vede, clar, Dincă nu a omorât pe nimeni și, ca atare, nu se poate face vinovat de infracțiunea de omor calificat” a mai spus Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorghe Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *