Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat anunțul demisiei lui Dacian Cioloș din USR și formarea de către fostul prim-ministru a unui nou partid politic. Gazetarul spune că Cioloș pleacă din partid pentru că „nu a reușit să-și facă propriul cerc restrâns” și pentru că „a văzut că dispare politic”. Partidul „se îndreaptă spre dispariția politică sau irelevanță politică”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul CTP a comentat anunțul lui Dacian Cioloș care a spus că fondează un nou partid după ieșirea din USR, formațiune care va purta numele REPER:

„Nu era o nevoie imperioasă de așa ceva? Nu simțeați că e nevoie de încă un partid? Vine să împlinească o cerință națională, în momentul de față, domnul Cioloș.

Gazetarul a spus, de asemenea, că Dacian Cioloș a luat hotărârea să părăsească partidul pentru că nu a reușit să-și facă „propriul cerc restrâns”.

„Eu i-am votat pe oamenii ăștia în 2019, la alegerile europarlamentare – USR se numeau atunci. Chiar am crezut, atunci, pentru scurtă vreme, au avut grijă să mă liniștească, să mă dezamăgească rapid. Dar pentru scurtă vreme am crezut că ar putea să fie o soluție. De altfel, am spus atunci că îi votez pentru că nu știu ce-o să facă. În ce-i privește pe PSD și pe PNL, am zis că pe-ăștia îi știu. USR mi-au demonstrat acum ce știu să facă.Domnul Cioloș a spus, acum, plecând, «Vedem un cerc restrâns de membri care-și consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile electoratului reformist al USR»”, spune Cioloș.

„Păi cercul ăsta restrâns are un singur mare defect – că în el n-a reușit să intre domnul Cioloș. Adică domnul Cioloș nu a reușit să-și facă propriul lui cerc restrâns în partid și au reușit domnii imediat invocați de un alt membru USR, domnii Barna, Ghinea și Drulă.Ei trei sunt considerați triumviratul care conduce acolo. Asta e problema domnului Cioloș, care spune mai departe că «nici dorința, nici maturitatea de accepta greșelile trecutului nu se vede». Ba da! Se vede, după părerea mea”, spune CTP.

„Iată, de pildă, la un membru marcant al USR PLUS, și binecunoscut, de altfel, domnului Cioloș, domnul Vlad Voiculescu, care s-a maturizat remarcabil. Când domnul Cioloș și-a luat catrafusele și a plecat, împreună cu alți cinci sau patru europarlamentari, deci oameni cu funcție și bănuț zdravăn de la Bruxelles, domnul Vlad Voiculescu, care a fost pus ministru de două ori de Dacian Cioloș, i-a spus cu maturitate «Adio, că nu rămân cu tine, Dacian!».Rămâne în USR și-l înțeleg de ce. Rămâne pentru că acești domni care au plecat cu domnul Cioloș au funcții. Au funcții, au lefuri mari la Bruxelles. Vlad Voiculescu nu are decât funcția de la Capitală, unde este șef USR pe București. Dacă pleacă de acolo rămâne liber cugetător”, spune CTP.

„Domnul Drulă: «Este de neînțeles politic acest gest. România nu are nevoie de proiecte pe persoană fizică, de orgolii și de vanități». Apoi vine domnul Dragoș Pîslaru care a plecat cu Dacian Cioloș, și spune: «Nu poți construi temelia unui partid cu ranga», vizavi de domnul Drulă.Apoi, vine domnul Emanuel Ungureanu, care se referă și el la domnul Cioloș: «politician fără cauză, a lăudat pe oricine i-a dat o pâine albă de mâncat și un scaun înalt sub fund».Iată ce oferă, în acest moment, votanților acest partid. Acest partid care a ajuns la 9 procente. Procesul de autodistrugere al USR a fost riguros realizat de propriii săi membri. Se îndreaptă spre dispariția politică sau irelevanță politică, tocmai despre care vorbea Dacian Cioloș.Ăsta e lucrul cel mai grav pentru că se leagă de comportamentul coaliției de guvernare”, a spus gazetarul CTP la emisiunea Cap Limpede de la Digi24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *