Image default
Actualitate

Autostrada Moldova va fi începută peste doi ani cu bani europeni, promite premierul Ludovic Orban. Primul pas se va face marți

Ludovic Orban vrea să înceapă în doi ani proiectul la Autostrada Moldova, iar în acest timp Guvernul să parcurgă toate etapele pentru obținerea finanțării europene. Primul pas în acest proiect va începe marți, cu o modificare legislativă.

“Am moștenit acest proiect de autostradă. Era introdus, alături de alte 22, să fie realizat de Comisia de prognoză, care nu are nicio competență. Marți adoptăm ordonanța de urgență care va readuce în competența ministerelor de linie toate proiectele care erau la Comisia de prognoză. Vom încheia SF-ul cu PPP-ul (parteneriatul public privat) lansat de vechile guvernări și vom lua o decizie rapidă pe finanțare”, a spus Orban la manifestările de la iași cu prilejul Unirii Principatelor, potrivit Hotnews.

Obiectivul Guvernului este ca proiectul să fie finanțat din bani europeni și că informațiile potrivit cărora Executivul nu are în vedere finanțarea europeană sunt fake news, a spus prim-ministrul.

Orban a explicat jurnaliștilor și care sunt etapele legislative de urmat pentru obținerea finanțării europene.

„Ca să intre pe finanțare, trebuie adoptat bugetul Uniunii Europene, trebuie să se semneze acordul de parteneriat România – Comisia Europeană privind împărțirea banilor pe axe și abia apoi se poate ști dacă e finanțat. Reprezintă clar una din prioritățile noastre”.

Un termen realist pentru emiterea ordinului de execuție a lucrărilorla Autostrada Moldova este de aproximativ 2 ani, după realizarea studiilor de fezabilitate, obținerea avizului de mediu și lansarea licitației pentru proiectare a avansat Orban.

Atât premierul, cât și președintele au fost aplaudați, dar și huiduiți în timpul discursurilor susținute în fața celor câteva mii de ieșeni adunați în Piața Unirii, la manifestările de Ziua Principatelor Române. Din mulțime s-a scandat „Vrem autostradă” și „Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!”.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au promis în fața mulțimii adunate la Iași pentru a celebra Mica Unire că autostrada A8 va fi realizată. Iohannis a transmis “un semnal ferm către guvernanți: românii și România au nevoie de Autostrada Unirii”.

Related posts

Parada de 1 decembrie nu va avea loc. Cu ce va fi înlocuită a spus președintele Klaus Iohannis

Constantinescu Gabriel

Masca obligatorie în localitățile cu peste 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori și carantina de noapte

Constantinescu Gabriel

Klaus Iohannis: Preşedintele României nu poate fi cenzurat politic, indiferent că le place sau nu pesediştilor, am să fac evaluări

Andrada Ionescu

1 comment

Lucrările la Aeroportul Internațional Brașov inspectate de Ludovic Orban 19 iunie 2020 at 11:22

[…] rând, să realizăm conexiunea dintre Bacău și Brașov. Una dintre variantele de conectare a Moldovei la coridoarele de transport europene, care reprezintă un obiectiv fundamental pentru a putea […]

Reply

Leave a Comment