Andrei Răzvan Țicu, recent arestat în cadrul dosarului azilelor groazei, se dovedește a fi fiul unui fost primar PNL, de la care a moștenit 16 terenuri și 4 case în anul 2021, conform HotNews.ro. Implicarea sa în acest caz ridică noi întrebări cu privire la relațiile și influențele din spatele acestor activități ilegale.

Potrivit DIICOT, Andrei Răzvan Țicu, în calitate de șef serviciu în cadrul DGASPC Ilfov, ar fi oferit consiliere și asistență grupării infracționale care deținea azilele groazei din Voluntari, contribuind astfel la acoperirea ilegalităților. Acesta avea legături strânse cu Ștefan Godei, șeful Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, căruia îi adresa apelativele „boss” sau „mister”. Conversațiile interceptate dezvăluie modul în care Țicu coordona răspunsurile oficiale ale instituției pentru a ascunde ilegalitățile și condițiile reale din centrele respective.

Din interceptările depuse la dosar reiese că, atunci când serviciul pe care îl conducea primea solicitări de la autoritățile statului cu privire la condițiile din cele două centre ale Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, Țicu discuta în prealabil cu Godei și stabilea cu el modul în care va formula răspunsurile oficiale ale instituției.

Răspunsurile erau scrise în așa fel încât să nu dezvăluie ilegalitățile de la nivelul asociației și condițiile reale din cele două centre. În plus, deși conducea structura care ar fi trebuit să verifice condițiile de îngrijire a beneficiarilor, Țicu ignora neregulile din cele două azile. Pentru ajutorul dat, Godei îl recompensa cu diverse produse, spune DIICOT, mai precis cu pește din bazinul piscicol pe îl administra, transmite B1TV.

18 terenuri, șase case și mașini

În plus, Andrei Răzvan Țicu se bucură de o avere impresionantă, conform celei mai recente declarații de avere. El și soția sa dețin 18 terenuri în județele Ilfov și Argeș, majoritatea moștenite în ultimii trei ani. De asemenea, dețin șase apartamente și case, dintre care patru au fost obținute prin moștenire. Declarația de avere evidențiază și trei mașini și sume importante în conturi bancare.

Pe lângă veniturile obținute de la DGASPC Ilfov, Andrei Răzvan Țicu a câștigat și sume semnificative din pariuri sportive, respectiv 120.000 de lei. Aceste informații ridică suspiciuni cu privire la sursele financiare ale acestuia și la posibila implicare în alte activități ilicite, consideră procurorii.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *