Primăria Cluj Napoca investește peste 7 milioane de euro pentru tranformarea unei școli în cămin pentru bătrâni.

Căminul de bătrâni va fi realizat în clădirea care a găzduit Școală Generală nr. 9 din municipiu, funcţională până acum 10 ani, proprietate a Consiliului Local Cluj-Napoca. Imobilul de pe strada Calea Baciului nr. 1 este compus din construcție-școală cu un regim de înălțime format din  subsol parțial și parter și are o suprafață construită la sol de 637 mp, pe un teren-curte în suprafață de 4.082 mp. Suprafaţa construită a viitorului imobil va fi de 1.410 mp, iar cea a terenului de 4.082 mp și un regim de înălțime format din subsol, parter și 2 etaje. Pentru realizarea căminului de bătrâni vor fi amenajate unităţi de cazare, cabinete de recuperare şi fizioterapie, sală de mese, birouri administrative, bucătărie și o bibliotecă. Capacitatea căminului va fi de aproximativ 70 persoane, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi, fiind propusă amenajarea a 42 camere de cazare.

În curtea căminului vor fi amenajate zone de relaxare cu mobilier urban şi zone de fitness, locuri de parcare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. Proiectul include şi plantarea de noi arbori şi arbuşti, utilizarea de panouri fotovoltaice pentru energie verde, amenajarea de locuri de parcare pentru biciclete, iluminat modern interior şi exterior cu tehnologie LED.

Valoarea totală a investiției este de 36 de milioane de lei, cu TVA, adică 7,4 milioane de euro. Proiectul va fi finanțat din bugetul local al Primăriei Municipiului Cluj Napoca. Durata estimată pentru realizarea investiţiei este de 24 luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *