Primăria Cluj Napoca construiește o școală gimnazială cu sală de sport în cartierul Borhanci în valoare de peste 13,5 milioane de euro. Borhanci este unul dintre cartierele nou conturate ale orașului Cluj, care s-a dezvoltat în ultimii ani de-a lungul străzii Borhanciului, prin construirea de locuințe colective și semicolective, pe terenuri aflate în propietate privată.

Realizarea unui hub educațional în cartierul Borhanci face parte din strategia Primăriei Cluj-Napoca de creștere a numărului de locuri în creșele și grădinițele din municipiu. Hub-ul educațional cu parc și spații verzi ar urma să fie construit pe terenul de circa 76 de hectare, pe locul în care a fost gândit Cartierul Tineretului. Hub-ul din Borhanci va include: creşă cu 11 grupe a câte 9 copii, grădiniţă cu 8 grupe a câte 20 de copii, şcoală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire şi sală de sport, liceu cu laboratoare şi sală de sport, bazin de înot acoperit cu capacitate de 1.000 de spectatori, bază sportivă, pădure-parc, pe o suprafaţă de peste 50 ha. 

Școala Gimnazială va formată din două imobile, unul destinat școlii format din 3 corpuri de clădire, care va avea acoperiș de tip terasă circulabilă pe corpul A si necirculabilă pe corpurile B si C, și alăturat o sală de sport care va avea acoperiș tip terasă circulabilă. Școala Gimnazială va oferi condiții optime pentru desfășurarea activităților didactice în cadrul a: 27 de săli de clasă a câte 25 de elevi pentru fiecare clasă, 2 laboratoare de știinte, 1 laborator de informatică, bibliotecă, cabinet medical și consiliere, grupuri sanitare, cancelarie, birouri, sală de mese cu bucătărie și anexe, sală de sport cu vestiare. La exterior vor fi amenajate platforme pentru petrecerea pauzelor și a timpului liber, cea mai importantă fiind terasa circulabilă de pe acoperișul sălii de sport, spatii verzi si de relaxare dotate cu alei, bănci și un teren sport exterior cu gradene exterioare.

Valoarea totală a investiției este de 67,3 milioane de lei, cu TVA, adică 13,6 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri bugetare alocate de Primăria Municipiului Cluj Napoca.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *