Vinovații pentru eșecul aderării la Schengen sunt trei politicieni
Vinovații pentru eșecul aderării la Schengen sunt trei politicieni

Vinovații pentru eșecul aderării la Schengen sunt trei politicieni reprezentativi, crede liderul USR, Cătălin Drulă: președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și miniștrii Lucian Bode și Bogdan Aurescu. Am fost prost şi insuficient reprezentaţi în speța aderării la Schengen, consideră liderul opoziției.

Și, după ce Klaus Iohannis afirmase, miercuri, că nu ar trebui să mai căutăm vinovați pentru acest eșec, Drulă a ținut să-l contrazică: „Nu funcţionează aşa politica, pentru că politica e cu asumare”, arată B1TV.

Întrebat dacă e potrivit acum discursul susținut de Iohannis miercuri, despre cum trebuie să mizăm mai mult și mai bine pe diplomație, Drulă a răspuns: „Era un discurs bun acum şase luni – un an. Diplomaţie trebuia ca să nu ajungem aici. Ce stat pune la vot în Consiliul JAI o temă dacă ştie că va pica? S-a discutat agenda cu două zile înainte, se putea face orice variantă diplomatică, dar au ales nişte oameni foarte nepricepuţi, pe zona PNL, fie că vorbim de preşedinte, de Ciucă, de Bode şi de Aurescu”.

Drulă a respins și apelul lui Iohannis de a nu mai fi căutați vinovați pentru eșecul aderării la Schengen: „Nu funcţionează aşa politica, pentru că politica e cu asumare”.

El a insistat că nu e corect ca dacă politicienii fac ceva bine, atunci să se laude, dar când fac ceva prost să le ceară oamenilor să nu-i tragă la răspundere.

Când e petrecere explodează domnul Rareş cu ghirlande şi totul e bine, iar când lucrurile merg prost şi oamenii sunt minţiţi, ”haideţi să nu fie nimeni de vină şi să mergem toţi acasă, să ne culcăm”. Eu dacă greşesc ceva, orice politician trebuie să îşi asume. Asta e parte din natura politicii. Acest preşedinte nu şi-a asumat nimic opt ani, pentru că îi pasă foarte puţin”, a declarat liderul USR..

Cătălin Drulă a insistat că am fost prost repezentați în această speță de președintele Iohannis, ca principal responsabil cu politica externă, potrivit Constituției, de Ciucă, Bode și de Aurescu.

E credinţa mea şi e responsabilitatea mea ca lider al Opoziţiei să o spun: cred că am fost prost şi insuficient reprezentaţi şi de Bode, şi de Ciucă şi de Aurescu. Ce a făcut PNL-ul, Iohannis şi familia lor, a popularilor, e de neînţeles”, a mai spus Drulă.

Bode, vizat de moțiune. Aurescu e chemat în Parlament să dea explicații

Amintim că USR și Forța Dreptei au depus o nouă moțiune împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode (PNL). Ei au mai depus o moțiune și acum o lună și jumătate, dar atunci liberalul Bode a fost salvat cu voturile PSD și ale UDMR. Încă de atunci Drulă avertizase că Lucian Bode în fruntea Ministerului de Interne va compromite șansele noastre de aderare la Schengen.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *