Prețurile la schi în Sinaia au depășit toate așteptările, și, evident, nu în sensul pozitiv. Zona de agrement pentru sporturile de iarnă este considerabilă cea mai mare din România, și a devenit și cea mai scumpă. După ce noile tarife pentru transportul pe cablu din sezonul de schi 2022-2023, au fost anunțate miercuri, 14 decembrie, de autoritățile din Sinaia, au apărut valuri de reacții în mediul online, oamenii spunând că este mult mai ieftin în străinătate.

Sinaia are acum cel mai scump skipass din țară. Potrivit informațiilor postate pe pagina oficială de Facebook a Gondolei Sinaia, în sezonul de schi ce stă să înceapă, un skipass valabil o zi, pentru un adult, în weekend, costă 230 de lei, relatează publicația locală Ziarul Incomod, preluat de B1Tv.

Nu mai există reducerile pentru studenti.

Noile tarife, anunțate de autorități și pe pagina de Facebook Gondola Sinaia, unde sunt făcute anunțurile legate de instalațiile de cablu din stațiune, au stârnit sute de comentarii.

Tarife schi Sinaia
Tarife schi Sinaia

Eu nu locuiesc în România, dar mă gândesc să vin să-mi fac vacanța acolo. Doar ca să le arăt prietenilor mei care se duc în Elveția cât sunt de săraci!”, a comentat un internaut.

Aici cred că se oprește boicotarea Austriei”, a mai spus un altul. „Felicitari! ați depășit Franța!”, „Tarifele la parcare care sunt? Să știu cât sa fac împrumut la banca pentru o zi la ski?”, „Mă gândeam să-i invit pe ai mei… Dar le cumpăr o garsonieră mai bine”, sunt alte comentarii.

Prețurile mari sunt justificate, susțin autoritățile locale din Sinaia, prin faptul că oferă posibilitatea turiștilor să circule cu toate instalațiile de transport pe cablu din stațiune, inclusiv cu vechea telecabină, cumpărată recent de Primăria Sinaia.

În plus, mai spun reprezentanții Primăriei, stațiunea oferă peste 30 de kilometri de pârtie, fiind cel mai mare domeniu schiabil din România.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *