Un singur angajat se pregătește să asambleze și să pună în funcțiune o telecabină pentru Transport Urban Sinaia. Instalația de transport pe cablu de tip telescaun va avea câțiva kilometri lungime. Ea va urca schiorii pe Valea Dorului.

Primăria din Sinaia a atribuit contractual de 3 milioane de euro firmei Khione Ski care are un singur angajat.

‘’Achizitia ,,la cheie” instalatie de transport pe cablu tip telescaun pe domeniul schiabil din statiunea Sinaia: Telescaun Valea Dorului’’ este denumirea contractului pentru care Transport Urban Sinaia decide să plătească 3 milioane de euro unei firme ce are un singur angajat. Obiectul contractului face referire la proiectarea și asistența tehnică privind execuția lucrărilor. Firma este deținută de Marius Ion Nicolescu.

Khione Ski, firma care va încasa banii, are sediul într-un aparatament din Sectorul 6 al Capitalei. În 2020 firma a rulat 1,1 milioane de lei, de zece ori mai puțin decât banii pe care urmează să-i încaseze.  Firma de apartament a înregistrat pierdere conform ultimului bilanț. Compania pare să fie preferată de primarii de la munte. Ea a încheiat mai multe contracte cu Transport Urban Sinaia și cu Transport Urban Azuga.

Licitația organizată a stârnit suspiciuni încă de la momentul inițierii. Componența financiară a reprezentat doar 60% din criteriile pentru selecționarea ofertei câștigătoare. Practic, Primăria Sinaia nu a fost interesată să cumpere la cel mai mic preț. Ponderea pentru perioada de garanție este de 40%, fapt ce a influențat rezultatul licitației.

Telescaunul urmează să facă legătura dintre Cabana Valea Dorului și Cabana Miorița. Instalația trebuie să transporte 2000 de persoane pe oră pe scaune de câte patru locuri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *