UDREA
UDREA

Elena Udrea – care a plecat joi din țară înainte ca instanța supremă să o condamne definitiv în dosarul Gala Bute – a fost prinsă în Bulgaria, a anunțat Poliția Română.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei”, a anunțat Poliția Română.

Conform unor surse oficiale, Udrea a fost prinsă la Kulata, ea îndreptându-se cu mașina spre Grecia. La momentul prinderii, Udrea se afla în mașină cu un bărbat.

Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă după ce ICCJ a respins joi contestaţia în anulare depusă de aceasta.

Împotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul București – Secția I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu”, se arată pe site-ul Poliției Române.

Joi, Elena Udrea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după ce condamnarea la şase ani de închisoare în dosarul “Gala Bute” a râmas definitivă.

Instanța supremă a respins, joi contestația în anulare formulată de fostul ministru, în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. Contestația în anulare la decizia definitivă de condamnare, pronunțată încă din iunie 2018, i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, profitând de o decizie din noiembrie 2018 a Curții Constituționale privind constituirea nelagală a completurilor de judecată. Important de precizat că CCR a fost sesizată privind nelegalitatea constituirii completurilor de judecată de către premierul de atunci Viorica Dăncilă, în timp ce Tudorel Toader – astăzi avocatul Elenei Udrea – era ministru al Justiției.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *