Restricții în minivacanța de 1 decembrie în plină epidemie de coronavirus
Restricții în minivacanța de 1 decembrie în plină epidemie de coronavirus

Restricții în minivacanța de 1 decembrie. În plină epidemie de coronavirus, este permisă deplasarea între localități, dar sunt în vigoare o serie de restricții care se aplică și în stațiunile montane. Unele sunt specifice pentru stațiunile de munte, cu ar fi limitarea călătorilor care merg cu telecabina la 4.

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în acest an în condiţii speciale. Managerii hotelurilor susțin faptul că pentru aceast interval, hotelurile și pensiunile au fost rezervate în proporție de aproximativ 80%, chiar dacă ne aflăm în plină pandemie.

Având în vedere condițiile speciale din timpul pandemiei, aproximativ 10% din turiști au decis să își anuleze acestă minivacanță.

Printre restricțiile pe care românii trebuie să le respecte anul acesta se numără limitarea numărului de persoane care pot urca simultan în telecabină, la 4. Totodată, gemurile telecabinei trebuie să fie deschise în permanență. Relatează B1TV.

Restricții în minivacanța de 1 decembrie. Portul măștii este obligatoriu în spațiile publice, iar la nivel național s-a decis la începutul acestei luni ca ora de închidere a magazinelor să fie 21.00.

În incita unităților de cazare, turiștii nu se vor putea bucura de toate facilitățile, piscinele și centrele SPA din interior fiind în continuare închise. Restaurantele unităților de cazare ar putea funcționa la doar 30% din capacitate și doar pentru clienții cazați.

Totodată, autoritățile au anunțat o serie de controale în stațiunile montane. Cifrele raportare de către Grupul de Comunicare Strategică indică o medie de 10.000 de noi cazuri de COVID-19, de la o zi la alta.

Leave a comment

Lasă un răspuns