Medicii implicați în dosarul șpăgilor de la Marius Nasta, sume fabuloase

Medicii implicați în dosarul șpăgilor de la Marius Nasta aveau sume fabuloase de bani cash și în conturi, au descoperit procurorii la percheziții.

Unul dintre medici, în special, avea în conturi o sumă totală impresionantă, incluzând 2.355.913,96 de lei, 74.943 de euro, 21.300 de dolari, 2.120 de franci elvețieni și 100 de lire sterline. Procurorii au dispus confiscarea specială și extinsă a bunurilor deținute de patru dintre cei șase medici implicați în dosar, transmite B1TV.

De asemenea, anchetatorii au identificat diferențe semnificative între veniturile ilicite și bunurile dobândite în ultimii 5 ani de către unii dintre medicii vizați de cercetare. Ca urmare, s-au instituit măsuri de sechestru și poprire pentru a recupera sumele de bani despre care se bănuiește că ar avea provenință ilegală.

Pentru al doilea medic, s-a instituit măsura sechestrului asupra sumelor de 1.080 euro, 9.130 lei, 338 dolari și 1.150 de franci elvețieni, precum și indisponibilizarea bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de 850.292 lei.

Pentru al treilea dintre doctorii de la Marius Nasta vizați de anchetatori, s-a dispus măsura sechestrului asupra bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor din conturile bancare, până la concurența sumei de 363.310,63 lei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar cu privire la un număr de 6 inculpați, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită.

Totodată, la data de 21.09.2023, cu privire la alți doi inculpați, medici în cadrul instituției menționate, cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, față de care s-a dispus anterior măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, cauza a fost înaintată Tribunalului București cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile”, se arată într-un comunicat al parchetului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *