Spitalul Marius Nasta lucrează la capacitate maximă

Miercuri dimineață, mascații Direcției Generale Anticorupție, au efectuat percheziții în cadrul mai multor cabinete de chirurgie toracică din Marius Nsdta, acolo unde activează cadre didactice de la UMF și luau mită de la pacienți.

În anul 2021, ziarul Curentul a dezvăluit cum controversatul doctor Ioan Cordoș, Șeful la acel moment al secției de Chirurgie Toracică la Institutul „Marius Nasta” și fost profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, înapoia șpaga primită pentru a opera un pacient care, imediat după operație, a decedat. Doctorul Cordoș nu era însă singurul șpăgar din „Marius Nasta”, ci era secondat de chirurgul toracic, șef de lucrări la UMF, Cristian Paleru care chiar actualizase șpaga cu inflația, după a dezvăluit sursa citată.

Mahler refuză să facă declarații

Managerul Beatrice Mahler a refuzat să facă declarații. În 2021, dr. Mahler, în calitatea sa de manager, a sesizat autoritățile după ce un pacient l-a reclamat pe chirurgul toracic Paleru că i-a cerut șpagă.

Rectorul UMF Carol Davila unde activează cadrele didactice vizate de percheziții, profesorul Viorel Jinga, ne-a declarat: „Nu am comentarii. Toleranță ZERO pentru astfel de cazuri”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *