Dacian cioloș

Premierul desemnat Dacian Cioloş a depus, luni, la Parlament lista cu miniștrii propuși pentru cabinetul său și programul de guvernare. Din echipa lui Dacian Cioloș fac parte foști miniștri USR din Guvernul Cîțu, dar și nume noi. Premierul desemnat a spus că este un program de guvernare dur, cu măsuri imediate pentru criza sanitară și pentru criza energetică.

Ce averi impresionante miniștrii propuși

Dragoș Pîslaru, cel care ar urma să se ocupe de Finanțe dacă Guvernul va trece în Parlament, este unul dintre cei mai bogați. Acesta are pe numele său o casă de 182 de metri pătrață achiziționată însă din 1996. Mai mult, Pîslaru are și un apartament alături de soție, ambele locuințe fiind în București.

În ultima declarație de avere acesta avea mai multe depozite bancare în lei, euro și dolari, majoritatea la Raiffeisen Bank. Vorbim despre un total de 481.253 de lei, 9.983 de dolari și 9.386 de euro.

Acesta mai are și un fond de pensii private de 34.469 de lei, dar și 2.264 de acțiuni în valoare de 339.600 de lei la SC GEA Strategy & Consulting, 5.625 de acțiuni în valoare de 68.062 de lei la SCDFEE Electrica SA și 67 de acțiuni de 1.949 de lei la CNTEE Transelectrica SA.

Averea lui Dan Barna

Dan Barna, 46 de ani, fost vicepremier în guvernul condus de Florin Cîţu, are plasamente de 1,45 milioane de lei (293.000 de euro) în fonduri de investiţii, atât de acţiuni cât şi obligaţiuni, relatează ZF. Barna este investitor pe cont propriu la Banca Transilvania (10.340 de lei) şi la producătorul de piese auto Compa Sibiu (1.430 de lei).

Potrivit declaraţiei de avere semnată pe 14 iunie 2021 şi publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Barna are 2.144 de lei cash disponibil pentru tranzacţionare la bursă prin intermediul societăţii de brokeraj Tradeville în timp ce fondurile mutuale din portofoliul său sunt în mare parte la NN Investment Partners. Datele agregate de ZF de la ANI arată că Dan Barna este printre puţinii membri ai guvernului care îşi investesc banii pe piaţa de capital.

Astfel în cea mai recentă declaraţie de avere, Dan Barna arată că are 267.000 de lei la International Romanian Bond – fond de obligaţiuni, dar şi 324.000 de lei la fondul de acţiuni International Romanian Equity. Potrivit datelor de pe site-ul administratorului NN Investment Partners, primul fond are un randament de 5,6% iar cel de-al doilea de 34% în ultimele 12 luni.

Ce avere are Ioan Mihăilă

Conform declaraţiei de avere, Ioana Mihăilă deţine împreună cu soţul două terenuri intravilane în Oradea, obţinute prin contract de vânzare – cumpărare, dar și un alt teren, de peste 500 de metri pătraţi, este obţinut prin donaţie.

De asemenea, aceasta are împreună cu soţul deţine trei case în Oradea și mai deţine o cotă parte dintr-un apartament din Cluj Napoca, cât și un un spaţiu comercial de 437 de metri pătraţi obţinut în 2015 prin donaţie, în Oradea.

Ea are un autoturism Renault Clio ŞI depozite la bănci care totalizează peste 400.000 de lei.

Soţul său, Marius Mihăilă, a acordat un împrumut de peste 330.000 de lei firmei Osteoprotect SRL, iar Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 65.000 de lei firmei Dermalite SRL.

De asemenea,Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală. Aceasta a câştigat 14.400 de lei anul trecut ca endocrinolog la Dermalite SRL, de la care a încasat şi dividende de 137.000 de lei.

Soţul său a obţinut 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a încasat şi dividende

George Cățean, de la fermier la politician

Crescător de animale din județul Brașov, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, George Cățean (USR Plus) se numără pe lista miniștrilor din Guvernul Cioloș.

George Cățean este crescător de oi și vaci, din anul 2006, este administrator la SC CATEAN TRADE SRL – Rotbav, din 2017 este manager la SC Ferma Căţean SRL, iar din 2012 fermier, practicând o agricultură mixtă: creşterea animalelor şi cultivarea terenurilor. Acesta a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturi și deține o afacere în domeniul agricol și al produselor tradiționale, o afacere care ajunege la peste 2 milioane de euro.

Cine este Monica Berescu, parlamentar fără niciun fel de experiență în cercetare, dar cu experiență de câțiva ani în IT

Monica-Elena Berescu, în vârstă de 34 de ani, este parlamentar de Iași, aleasă fiind pe listele USR-PLUS. Are studii de drept și de managementul resurselor umane, activitate în IT și, mai recent, în politică, iar în lista cu domeniile de expertiză nu atinge nici tangențial cercetarea.

Declarația sa de avere menționează puține proprietăți fizice, dar multe active financiare. Astfel, ea declară două terenuri cu suprafață totală de aproximativ 1.500 de metri pătrați în comuna Rediu din județul Iași, un apartament de 57 de metri pătrați și un autoturism Ford Fiesta.

În schimb, Berescu are 15 conturi bancare (curente, depozite bancare, fonduri de investiții), ea indicând sumele de 105 mii euro într-un cont asociat fondurilor de investiții sau echivalente și unul de circa 30 de mii de euro într-un cont similar. La plasamente, investiții și împrumuturi, ea menționează acțiuni în câteva zeci de entități listate pe bursă, de la Alphabet (compania-mamă a Google) la Coca Cola, Microsoft, Mastercard dar și UiPath, Digi Communications, Electrica, Fondul proprietatea, SIF-uri.

Mihai Goțiu, propunere la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are un apartament în Cluj de 60 mp, luat prin credit bancar și două mașini. Nu are alte venituri decât cele din indemnizația de senator.

Oana Toiu , propunerea la Ministerul Muncii, este un alt eventual ministru fără case sau mașini, potrivit declarației de avere. Are însă aproape 130 de mii de lei în bancă, 114 euro și 926 dolari, potrivit ultimei declarații de avere.Ea a  fost și membru în Consiliul Naţional PLUS de la fondarea partidului, coordonator Muncă & Social, Comisia Naţională de Politici Publice (din 2018), coordonator program politic şi co-coordonator program de guvernare, Comitetul Executiv al Alianţei USR PLUS (2019-2020), coordonator regional, regiunea Bucureşti-Ilfov (2019-2021), membru ales în Biroul Naţional PLUS (din ianuarie 2020), conform CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Averea lui Drulă

Cătălin Drulă, ministrul al Transposturilor în Guvernul Cîțu, este din nou pe lista miniștrilor din Guvernul Cioloș II. El a fost ales deputat în Timiș și a precizat că are un teren intravilan în Mogoșoaia de 1490 mp, dar fără casă pe el.  Conduce un BMW și deține 16 conturi bancare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *