Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, a transmis joi că speră că vizita la Kiev a celor patru lideri UE „nu se va concentra exclusiv pe livrările de arme către Ucraina”, potrivit BBC.

„Sper că liderii acestor trei state – și președintele României – nu se vor concentra doar pe sprijinirea Ucrainei prin pomparea în continuare a Ucrainei cu arme”, a spus Peskov.

Acest lucru ar fi „absolut inutil și va provoca noi daune țării”, a avertizat el. Liderii europeni ar trebui să-și folosească timpul petrecut cu Zelenski pentru a arunca „o privire realistă asupra situației”, în loc să discute despre mai multe livrări de arme către Kiev, a mai spus Peskov.

Președintele Klaus Iohannis, cancelarul german Olaf Scholz, președintele francez Emmanuel Macron și premierul italian Mario Draghi au ajuns joi la Kiev, în prima lor vizită în Ucraina de la începutul războiului. Cei patru au fost primiți în jurul orei 13.00 de președintele ucrainean Volodimir Zelenski la palatul prezidențial din Kiev.

Cei patru au fost primiți în jurul orei 13.00 de președintele ucrainean Volodimir Zelenski la palatul prezidențial din Kiev.

Foto: Twitter/Klaus Iohannis

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *