Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns, joi, la Irpin, în Ucraina, unde spune că nu are cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat și distrugerile pe care le-a văzut.

„Nu există cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat și distrugerile oribile pe care le-am văzut astăzi (joi – n.r.) în Irpin. Îmi reînnoiesc ferm apelul pentru ca toți autorii ruși să fie trași la răspundere de Curtea de Justiție Penală Internațională, pe care România o susține pe deplin”, transmite Klaus Iohannis, pe Twitter.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, joi dimineață, la Gara din Kiev. El s-a alăturat celor trei lideri europeni, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

Toți patru au fost primiți de Volodimir Zelenski la Palatul Maryinsky, sediul președinției, pentru discuții considerate cruciale înaintea summitului UE din 23-24 iunie. O conferință de presă este programată după-amiezii, apoi în program este un „prânz privat”.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *