Fostul președinte american Donald Trump nu va accepta un acord de recunoaștere a vinovăției, în urma punerii sale sub acuzare de către un mare juriu din Manhattan.

Pe de altă parte, Trump intenționează să atace punerea sub acuzare cu „contestații juridice substanțiale”, a precizat avocatul său, Joe Tacopina.

„Președintele Trump nu va accepta un acord de recunoaștere a vinovăției în acest caz. Nu se va întâmpla. Nu știu dacă se va ajunge la proces, deoarece sunt provocări juridice substanțiale care trebuie înfruntate înainte de a ajunge în acel punct”, a adăugat apărătorul fostului președinte, conform CNN.

Potrivit acestuia, Trump se va preda „absolut” de bună voie forțelor de ordine din Manhattan și „nu se va ascunde în reședința sa din Mar-a-Lago”.

În prezent „se lucrează la logistică”, a indicat Joe Tacopina, anticipând că Donald Trump „nu va fi pus în cătușe”.

Jim Trusty, un alt avocat al lui Donald Trump, a declarat, vineri, că este de așteptat ca echipa de apărători a fostului președinte să depună moțiuni de respingere a punerii sub acuzare, înainte ca un eventual proces să poată începe.

„Aș crede că, în foarte scurt timp, veți vedea o moțiune de respingere – sau mai multe moțiuni de respingere – în care se vorbește despre această teorie imposibilă, de a transpune o infracțiune federală într-o infracțiune din legislația statală, despre aspecte legate de prescripție și, foarte important, despre intenția de fraudă. Vorbim despre un element al acestor acuzații privind ținerea de registre false care, pur și simplu, nu este prezent aici”, a declarat Trusty pentru emisiunea CNN This Morning.

Joe Biden refuză să comenteze punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Președintele Joe Biden a refuzat în mod repetat, vineri dimineață, să comenteze punerea sub acuzare a fostului lider de la Casa Albă.

„Nu comentez. Nu voi comenta punerea sub acuzare a lui Donald Trump”, le-a spus Biden jurnaliștilor care au formulat întrebări pe acest subiect.

Pe de altă parte, oficialii actualei Administrații americane recunosc că vor monitoriza îndeaproape orice problemă de securitate care ar putea apărea în urma punerii sub acuzare a lui Trump.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *