Image default
Actualitate

Câți bani alocă Guvernul pentru începerea școlilor, în condițiile pandemiei de coronavirus. Orban a anunțat suma plătită din fondurile europene

Bani pentru începerea noului an școlar, în sumă de 175 de milioane de euro, vor fi alocați de Guvern din fonduri europene, a declarat premierul Ludovic Orban. Sumele sunt destinate autorităților locale pentru pregătirea școlilor, inclusiv în contextul măsurilor sanitare pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

Orban a explicat raționamentul din spatele alocării sumelor către autoritățile locale: este mai uşor pentru o primărie să cunoască nevoile specifice din comunitate legate de debutul noul an de învăţământ.

„Din toate discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii autorităţilor locale, există o colaborare în acest sens şi e mai uşor pentru o primărie să cunoască nevoi specifice din comunitatea locală legate de începerea anului şcolar şi noi venim şi decontăm practic toate cheltuielile care sunt făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare. Unele cheltuieli vor fi făcute de Guvern, de Ministerul Educaţiei, de Ministerul Sănătăţii, alte cheltuieli vor fi făcute de autorităţile locale, alte cheltuile vor fi făcute de unităţile şcolare”, a spus premierul.

Cheltuielile primăriilor cu școala sunt decontate de guvern, din fondul de 175 de milioane de euro

Bani pentru începerea noului an școlar. Ordonanța de urgență pentru alocarea sumei de 175 de milioane de euro pentru primării și celelalte instituții a fost dezbătută de Guvern.

„Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiţii pentru începerea anului şcolar şi în mod evident de a rezolva toate provocările care pot apărea o dată cu începerea anul şcolar astfel încât să reducem riscul de răspândire a virusului. În acest efort evident este implicat atât Guvernul, cât şi ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare cât şi autorităţile locale. Ceea ce putem noi rezolva o vom face împreună cu autorităţile locale şi cu conducerea şcolilor. În acest sens am avut în dezbaterea Guvernului ordonanţa de Urgenţă prin care alocăm 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităţilor locale şi unităţilor şcolare pentru pregătirea anului şcolar” a explicat prim-ministrul Ludovic Orban, duminică la Prefectura Gorj.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat recent că „este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”, însă există categorii defavorizate care vor primi măşti gratuite de la stat, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) critică afirmația Ralucăi Turcan.

Related posts

Teodorovici: noul președinte PSD s-a făcut preș

Alina Angelescu

Prioritățile premierului interimar Nicolae Ciucă până la formarea noului Parlament

Constantinescu Gabriel

Exportul de cereale, interzis prin ordonanță militară. Piețele rămân deschise iar orarul magazinelor se prelungește înainte de Paște

Constantinescu Gabriel

1 comment

Școala va începe pe 14 septembrie iar alegerile locale pe 27 septembrie 7 septembrie 2020 at 11:54

[…] nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Şcoala va începe pe 14 septembrie iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie”, a declarat duminică premierul […]

Reply

Leave a Comment