Nicolae Bănicioiu vorbește despre al treilea val coronavirus. Actualul membru ProRomânia se teme de ce se poate întâmpla.

“Al treilea val. Al pacientilor cu afectiuni noncovid agravante! Am atenționat în mai multe rânduri privind urmările restricțiilor stării de urgență pentru bolnavii cronici. Am semnalat situația specială a pacienților cu insuficiență renală, plimbați între spitale pentru ședințele de dializă. Am adus în atenție problemele privind accesul la tratament al pacienților oncologici dând exemplul cozilor de la Institutul Oncologic București…”, declară Bănicioiu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Colegul de partid al lui Victor Ponta se gândește la oamenii cu alte afecțiuni grave. “In unele situații, pentru bolnavii cu maladii grave, lipsa accesului la tratament le-a fost fatală..în schimb, am primit replica de la reprezentanții Ministerului Sănătății ca nu contează o întârziere de câteva săptămâni în evoluția diagnosticului( fals!!!)…doar ca starea de urgență a durat două luni și a fost urmată de bâlbe pentru stabilirea măsurilor din ambulatoriu după instituirea stării de alertă…“, continuă acesta.

Pentru a argumenta cele declarate, fostul membru PSD folosește un articol realizat de cei de la The Guardian. “Un articol apărut in The Guardian prezintă rezultatele cercetărilor Institutului de Cercetare pentru Cancer. Ei subliniază că pandemia va avea „un impact indirect teribil asupra vieții bolnavilor de cancer” pentru lunile următoare. Iar mii de oameni cu cancer ar putea muri mai devreme, ca urmare a suspendărilor investigațiilor și intervențiilor pe timpul stării de urgență. Autorii studiului au evidențiat că intarzierile la interventii chirurgicale de trei- sase luni afecteaza sansele pacientilor de a mai fi in viata cinci ani mai tarziu.”, încheie el.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul