Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, spune că formele de COVID din valul patru al pandemiei sunt mai grave decât cele din valurile anterioare, iar pacienții se recuperează mai greu.

Ea a dat exemplul unei tinere care a suferit un infarct la doar două zile după ce a ajuns în spital. Medicul Beatrice Mahler a mai spus că sarcina de a alege ce pacient are mai multă nevoie de terapie intensivă pune o presiune foarte mare pe personalul medical, din cauza lipsei de locuri în secții.

Beatrice Mahler atrage atenția că este foarte important ca oamenii să meargă la medic, indiferent de vârstă, atunci când starea generală se deteriorează și a dat exemplul unei tinere nevaccinate, care la două zile după ce a fost internată a suferit un infarct.

„Sunt extrem de marcată de evoluția unei tinere de 21 ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu știm care va fi evoluția ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidități importante, în afară de obezitate, și care cu siguranță nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieții ei”, a declarat dr. Beatrice Mahler luni, la Digi24.

„Prin urmare, este extrem de important, indiferent de vârstă, atunci când avem simptomatologie COVID, să luăm legătura cu medicul de familie sau, dacă el nu poate răspunde la telefon, să ajungem într-o unitate medicală. Pentru că, deși soluțiile terapeutice sunt funcționale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanțial, un ajutor care depășește orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-și administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie…. sunt situații care, din păcate, duc la agravare și impun prezentarea urgentă într-un spital”, a mai arătat medicul Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler a mai afirmat că pacienții COVID din acest val pandemic ajung mult mai frecvent la forme grave ale bolii, chiar cu tratament în spital.

„Evoluția este mult mai rapidă spre deteriorare, formele sunt mult mai severe și chiar în spital, cu tratament administrat, din păcate, ei ajung să se deterioreze extrem de rapid și să prezinte complicații”, a spus dr. Mahler.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *