Biserica ar putea fi impozitată, iar statul ar putea încasa venituri
Biserica ar putea fi impozitată, iar statul ar putea încasa venituri

Biserica ar putea fi impozitată, iar statul ar putea încasa venituri consistente, crede ministrul de finanțe. Impozitarea veniturilor Bisericii este o variantă luată în calcul de ministrul de finanțe Adrian Câciu pentru creșterea încasărilor la buget, după mai multe soluții aduse în discuție de PSD, precum „taxa pe lux” și suprataxarea mașinilor vechi.

Biserica ar putea fi impozitată. Toate variantele sunt în analiză, iar impozitarea ar fi fost chiar asumată prin PNRR-ul semnat de către Florin Cîțu și Cristian Ghinea, realizat în timpul guvernării PNL + USR.

Nu vreau să comentez în momentul ăsta. Haideți să vedem cu ce analiză să abordăm toate situațiile. Nu dau un răspuns în momentul acesta, pentru că trebuie să ne uităm în primul rând să vedem fiecare sector cum este, în primul rând, statuat de către legi (…)

Nu am spus că exclud, nu am spus nimic. Am spus că ne uităm peste tot, dar nu doar de a găsi taxe, nu de a aduce bani. E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR și de a face această reformă fiscală, ajustările care sunt necesare, mai ales cu economia informală”, a declarat Câciu, duminică la Antena 3.

Impozitarea bisericilor ar însemna impunerea unui regim asemănător cu cel al companiilor, al SRL-urilor, aspect care a stârnit valuri de nemulțumiri în rândul cetățenilor, ce susțin că lăcașurile de cult trebuie asimilate drept ONG-uri.

Între timp, discuțiile pentru plata pensiilor speciale la aleși locali merg mai departe. Legea introdusă de Guvernul Viorica Dăncilă (PSD) a fost amânată în ultimii ani de guvernele Ludovic Orban și Florin Cîțu (PNL).

Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene ar urma să beneficieze de pensii speciale, dacă proiectul va primi vot favorabil în Parlament.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *