Calea Victoriei trebuie să fie închisă complet traficului rutier. Este părerea primarului sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu.
„Calea Victoriei este singurul bulevard care poate urma modelul Oxford Street sau La Rambla, evident, păstrând proporțiile. Trebuie doar să îi dăm șansa să se salveze singură”, spune Ciucu.
El oferă și o explicație: restaurarea și consolidarea clădirilor de pe Calea Victoriei, unele ascunse după mesh-uri imense și reclame, costă enorm. Iar soluția cea mai simplă este atragerea unor investitori care își doresc afaceri pe termen lung aici.
„Doar astfel de investitori își vor asuma costisitoare proiecte de restaurare”, spune Ciucu.
Primarul sectorului 6 spune că, în prezent, asistăm la un fenomen similar celui de pe litoral: afacerile sunt perene și vizează câștiguri mari cu eforturi mici. Însă, în acest fel, Calea Victoriei nu are nimic de câștigat, nu investește nimeni în restaurarea clădirilor de aici.
„Ca să atragi astfel de investitori ai nevoie de predictibilitate: deci, Calea Victoriei trebuie închisă permanent și reconvertită economic. Să nu ne facem griji pentru trafic, Bd. Magheru e pierdut pe termen scurt, a devenit un „tunel” cu 5 benzi pe sens…”, punctează Ciucu.

Ghid pentru publicitatea stradală din București

În sectorul 6 există deja un plan pentru îmbunătățirea imaginii stradale. Este vorba despre un ghid pentru publicitatea stradală, care ar putea fi adoptat la nivelul Capitalei.
„Pentru că orașul acesta arată (pe alocuri) ca naiba în lipsa unei viziuni a autorității publice, am lucrat în ultima vreme la un regulament prin care să punem nițică ordine în halul în care se face publicitate stradală la complexuri comerciale, la restaurante, farmacii și orice firmă.
Venim și reglementăm, dimensiuni, proporții, intensitate luminoasă, vitrine, console, prelate etc. Acum toate astea „urlă” la noi pentru atenție, ne agasează, majoritatea sunt dezgustătoare.
Tot ce va veni nou la autorizare, va trebui sa respecte noile standarde. Firmele deja amplasate vor trebuie, fără reautorizare, să respecte noile standarde.
Înainte de a vă pronunța dacă nu vă convine ceva, am rugămintea să parcurgeți cu atentie acest ghid care va insoți regulamentul. 
Proiectul a fost gândit la nivelul Sectorului 6, am lucrat cu specialiști în arte plastice, design, arhitectură. Dar proiectul poate fi adaptat extrem de ușor și la nivelul întregului București. Consilierii Generali ai PNL îl vor adaptat și îl vor propune pentru tot Bucureștiul în Consiliul General!”, a anunțat Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *