Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu susţine că va câştiga în instanţă şi în dosarul pentru care a fost trimis, marţi, în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, aşa cum s-a întâmplat şi într-un alt dosar.

„Ca să mai mute atenţia de la ‘ciolaniada’ PNL-USR-UDMR, argaţii domnului Iohannis de la Parchetul General au decis să mă trimită în judecată pentru un inventat abuz în serviciu. Acuzaţia este că nu am supus votului plenului Senatului solicitarea ANI de încetare a mandatului unui coleg senator. Procuroarei care m-a anchetat i-a fost prea greu să citească şi Regulamentul Senatului, care prevede clar modul în care se realizează încetarea mandatului unui senator: solicitarea ANI este trimisă Comisiei Juridice pentru raport, raport care este înaintat Biroului Permanent al Senatului, cel care decide punerea pe ordinea de zi a plenului. Până la data demisiei mele din funcţia de preşedinte al Senatului, Comisia Juridică nu a venit cu acest raport în Biroul Permanent!”, a scris marţi, Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Potrivit lui  Călin Popescu Tăriceanu, „argumentele nu contează în vremurile astea, ci (…) doar oportunităţile politice”.

„Mă voi apăra în faţa judecătorilor, aşa cum am făcut-o şi în celălalt dosar confecţionat de justiţia lui Iohannis! Aşa cum am câştigat atunci, o sa câştig şi acum! Dar nu asta ar trebui să fie ştirea zilei (…). Ştirea este lupta judecătorilor şi reprezentanţilor societăţii civile din CSM pentru a bloca proiectul de lege care dă liber serviciilor de informaţii să se reîntoarcă în câmpul tactic al justiţiei! Refacerea ‘binomului’ este pusă la cale de mai multe luni de către Ministrul Justiţiei, cu larga colaborare a preşedintelui ţării! (…) Înseamnă că judecătorii vor primi într-un plic închis informaţii la care nu au acces nici inculpaţii şi nici apărătorii lor şi mai înseamnă că nu o să mai fie nici o şansă ca să câştigam ‘pe bune’ un proces!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

„Înseamnă încălcarea tuturor drepturilor şi libertăţilor noastre şi reîntoarcerea la o justiţie politică dirijată de păpuşari invizibili! Astăzi CSM a respins acest proiect de lege, dar el este în continuare pe ordinea de zi a Senatului. Îmi este greu sa anticipez care va fi votul viitorilor senatori pe acest proiect, dar trebuie să facem tot ce putem ca să oprim aceasta aberaţie dacă vrem ca dreptul la o justiţie corectă şi independentă să rămână stâlpul de baza al democraţiei!”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este învinuit de abuz în serviciu și complicitate la uzurparea de calități oficiale.

Călin Popescu Tăriceanu va fi judecat și senatorul Marciu, pentru infracțiunea de uzurpare de calități oficiale

Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată marți de procurorii de la Parchetul General pentru abuz în serviciu și complicitate la uzurparea de calități oficiale, în legătură cu mandatul de senator al lui Cristian Marciu. În același dosar, a fost trimis în judecată și Marciu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *