Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, nu e sigur pe cota unică de TVA care să fie introdusă după 2025, pentru că e vorba despre „nivelul de trai”.

Boloș a explicat că, chiar dacă cota unică implică colectarea unei sume mai mici de la persoanele cu venituri reduse și mai mult de la cele cu venituri mari, este vorba totuși despre colectarea de bani.

Boloș a remarcat neutralitatea cotei unice și avantajele sale în stimularea forței de muncă. Cu toate ministrul Finanțelor, a menționat că este „prematur de spus ce se va întâmpla”, lăsând deschisă posibilitatea reevaluării acestei politici în viitor, transmite B1TV.

„Am zis că în impozitarea progresivă face sens în momentul în care populația are un anumit nivel de trai care permite impozitarea progresivă. Înseamnă să iei mai mulți bani din buzunar la oameni. E adevărat că la cei cu venituri mici iei mai puțin, la cei cu venituri mari mai mult, dar tot iei bani. Cota unică are această neutralitate, dacă vreți ca și factor de impulsionare fiscal, de a impulsiona forța de muncă, așa cum am precizat cota unică este cea de care am beneficiat cu toții și care ne-o dorim cu toții. Este linie roșie ceea ce înseamnă cota unică și o susțin în continuare. E prematur de spus ce se va întâmpla (dacă va susține și în 2025 cota unică)”, a explicat Boloș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *