Carmen Iohannis nu se alătură colegilor ei profesori intrați în grevă. Soția președintelui României nu e membru de sindicat, nu participă la grevă și cel mai probabil, predă online, spun sindicaliștii din Sibiu.
Chiar soțul ei, președintele Iohannis, a declarat că profesorii sunt îndreptățiți să ceară salarii mai mari, dar Carmen Iohannis a ales să nu participe la mișcarea de protest.
Atitudinea lui Carmen Iohannis a fost aspru taxată de sindicaliști, care i-au reproșat nu numai lipsa de solidaritate, ci și că predă în afara cadrului legal, ținându-și orele în sistem online, arată publicația locală Turnul Sfatului, preluată de B1TV.
Din peste 70 de profesori câți predau la „Gheorghe Lazăr”, mai bine de 40 participă la grevă, a declarat Gabriel Negrea, directorul colegiului.
Printre aceștia, însă, nu se află și Carmen Iohannis. Prima Doamnă nu e membru de sindicat, nu a intrat în grevă și se pare că ar continua să predea în sistem online.
Președintele Klaus Iohannis a susținut că profesorii au perfectă dreptate să ceară salarii mai mari: „Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite, în condițiile în care am avut și avem încă o inflație destul de mare, este clar că aici vorbim de o reașezare, dar, în realitate, avem nevoie de mult mai mult”.
Carmen Iohannis, „spărgătoare” de grevă pentru că nu s-a alăturat sindicaliștilor
„Păi care e cadrul legal? Să-l întrebe pe secretarul de stat Sorin Ion, care ne-a spus prompt care e definiția tehnică a înghețatului anului școlar, să ne spună și cum predă online unul din profesorii României azi”, a declarat Sorin Dragnea, liderul FSLI Sector 1, într-o emisiune B1TV.
La rândul său, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, i-a reproșat profesoarei Carmen Iohannis lipsa de solidaritate: „Noi trebuie să fim modele pentru copii. Ești model când noțiunile de solidaritate și unitate le pui în aplicare în primul și-n primul rând. Modele sunt elevii din Constanța, care cu toată responsabilitatea au fost alături de noi nu numai prin mesaje, au participat și acțiunile noastre de protest. Un model de asumare, solidaritate, de unitate cu noi, dascălii lor. De la ei trebuie să învățăm”.
Luni, în prima zi de grevă generală, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a declarat pentru B1TV că acțiunea va continua și marți. Mai mult, crește numărul profesorilor care se alătură grevei.
„Această grevă a fost hotărâtă de oameni, în urma referendumului, și oamenii sunt cei care sunt extrem de hotărâți, primesc foarte multe semnale din toată țara, se alătură și cei care n-au semnat pentru grevă în zilele trecute. Procentul este covârșitor, deci se va ajunge, așa cum am prorocit ieri, la 100% cred că în două zile”, a declarat Hăncescu.
Mai mult, sindicatele avertizează că salariații din Educație sunt gata „să iasă masiv în stradă” în paralel cu greva generală.