Cascada Niagara în tricolor. Cascada va fi iluminată de Ziua Națională
Cascada Niagara în tricolor. Cascada va fi iluminată de Ziua Națională

Cascada Niagara în tricolor. Cascada va fi iluminată în culorile drapelului românesc de Ziua Națională a României, în urma eforturilor românilor din Canada și a ambasadorilor țării noastre. Nu este primul moment de acest gen care s-a petrecut acolo, pentru că tricolorul a apărut peste apele învolburate și în alte momente cheie recente.

Tricolorul în lumini va fi arborat la Niagara în onoarea Zilei Naţionale a României, în urma demersurilor făcute de Ambasada României la Ottawa. Și reprezentanții emisiunii TV „Noi Românii”, difuzată în Canada, a susținut demersul, informează accentmontreal.com.

Cascada Niagara în tricolor. Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei marţi, între orele locale 21:45 şi 22:00, şi momentul poate fi urmărit online pe www.cliftonhill.com. Emisiunea TV Noi Românii este realizată de Raul Dudnic şi difuzată în toată Canada pe canalul OMNI, relatează Digi24 .

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la graniţa dintre Canada şi SUA. Pe teritoriul american, în statul New York, se află American Falls şi Bridal Veil Falls, iar în Canada, în Ontario, se află Horseshoe Falls, cea mai mare şi mai spectaculoasă dintre cele trei.

Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie şi aflată în vacanţă în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile tricolorului. În februarie 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost iluminată în roşu, galben şi albastru în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieşiţi în stradă, potrivit sursei citate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *