Revelionul în Apuseni ajunge la sume exorbitante, pentru doar câteva nopți de cazare. Sunt însă turiști dispuși să plătească aproape 10.000 de lei la o pensiune, doar pentru a se bucura cum se cuvinte de trecerea dintre ani.

Munții Apuseni sunt și de această dată o destinație luată cu asalt de turiști din toată țara și, la fel ca până acum, prețurile sunt diverse. Cu câteva excepții, tarifele pentru un sejur de Revelion în Apuseni sunt uriașe, potrivit datelor apărute pe site-urile de rezervare online, arată B1TV.

Trei nopți de cazare în zona Arieșeni sau Gârda, dintre care o noapte este cea de Revelion, pentru doi adulți și un copil, pleacă de la 2.700 de lei, într-o cabană cu dotări minime, și poate sări de 17.000 de lei într-o pensiune situată la 16 kilometri de Scărișoara, arată datele oferite de Booking.

Pentru o cazare în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, trei persoane pot scoate din buzunar și 17.000 de lei, căci o cameră dublă costă 9.000 de lei, în timp ce una single, pentru copil, ajunge și la 8.100 de lei.

Potrivit informațiilor furnizate în momentul rezervării, nu este precizat dacă acest preț exorbitant include și masă, pe lângă cazare.

Camera în valoare de 9.000 de lei are 40 de metri pătrați, este dotată cu duș, toaletă, prosoape, lenjerie de pat, dulap, televizor, masă și hârtie igienică, mai scrie sursa citată.

Prețurile pot fi însă și mai mici de 17.000 de lei, căci pentru trei nopți de cazare, în aceeași zonă, turiștii pot găsi și oferte de 12.000, 8.900 sau chiar 4.500 de lei.

Cazările ieftine din Apuseni

La polul opus cazărilor mai sus menționate se află și câteva locuri în care prețurile sunt mult mai mici și deci mult mai accesibile.

Spre exemplu, o cameră la Vadu Moților poate fi rezervată cu 511 de lei, iar pensiunea are un rating pe Booking de 9,3 (superb), ceea ce înseamnă că și condițiile sunt unele bune, în ciuda unui preț semnificativ mai mic.

Specialiștii în turism au observat că românii sunt determinați să achite mai mult în perioada Revelionului decât ar face-o în restul anului, și tocmai de aceea hotelierii au crescut prețurile pentru această perioadă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *