Gaura de la buget a atins o sumă fabuloasă, spune președintele USR, Cătălin Drulă. Liderul USR spune că „execuția bugetară la patru luni, adică ianuarie-aprilie, este dezastruoasă”.

Execuția bugetară la patru luni este dezastruoasă, iar deficitul bugetar este mai mare cu 15 miliarde lei față de prognoză, a afirmat deputatul Cătălin Drulă, liderul USR, marți, în cadrul unor declarații de presă la Parlament.

„Gaura bugetară se duce către 30 de miliarde de lei”, susține Cătălin Drulă, citat de B1TV.

„Deficitul bugetar este mai mare cu 15 miliarde de lei față de prognoză, atenție, cu 15 miliarde de lei față de cât trebuia să fie, conform construcției bugetului de stat. Când s-a vorbit de acea cifră de 20 de miliarde de lei, era la nivelul întregului an 2023. Pe traiectoria actuală a cheltuielilor și a veniturilor, ne îndreptăm către peste 30 de miliarde de lei deficit mai mare decât cel prognozat, deci ne ducem undeva probabil la 110 miliarde de lei cheltuieli mai mari decât venituri pe întregul an 2023”, a declarat Drulă.

În aceste condiții, în care gaura se duce către 30 de miliarde de lei, nu 20, cum a fost anunțată, au venit cu o ordonanță care, în cel mai bun caz, economisește 5 miliarde. Cum acoperi o gaură de 30 de miliarde de lei cu 5, răspunsul probabil că îl are în tolba de magician domnul Ciolacu. Nu o acoperi! Nu s-au atins de cumulul pensie specială-salariu la stat, nu s-au atins de pensiile speciale, încă n-a trecut proiectul de Parlament și, oricum, varianta de la Senat abia ciuntește acolo domnului Ciucă, din 18.000 de lei îi ia 1.000 de lei, când de fapt pensia normală, după contribuție, ar trebui să fie la jumătate față de acești 18.000 de lei”, a continuat Cătălin Drulă.

Nu s-au atins de secretarii de stat, înțeleg că au ajuns la unele ministere șapte, chiar opt secretari de stat – la ce e nevoie de atâta clientelă de partid care să fie hrănită de la stat? Consilieri, cabinete, mașini, protocol, deplasări, toate astea sunt pe taxele românilor, care suferă din cauza acestor taxe mai mari, fie că sunt liberi-profesioniști, microîntreprinderi, PFA-uri, cei care au un apartament în chirie”, a adăugat el.

Acum se vorbește despre tot felul de supraimpozitări, de suprataxări, mânca adânc în buzunarul oamenilor pentru a hrăni clientela de partid. Este o traiectorie care ne duce către dezastru economic, o traiectorie anti-liberală, pentru că acolo este și un partid PNL, care mai are un «L» în nume degeaba”, a afirmat Drulă.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *