USR acuză Ministerul de Interne pentru respingerea solicitării finanțării europene ce revenea pentru achiziția celor 300 de BMW-uri de la Bavaria Motors, afacere asociată cu un prieten al președintelui Klaus Iohannis. Liderii USR, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea, au subliniat că neapelarea la fondurile europene inițial prevăzute ar putea avea ca rezultat pierderea banilor și costuri suplimentare pentru bugetul național.

”Dacă ar fi cerut banii europeni, cazul ar fi ajuns anchetat de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi”, a transmis președintele USR într-un comunicat.

Cum acționează mafia PNL. A expirat termenul în care ar fi trebuit ceruți banii europeni pentru BMW-urile lui Bode. Ce credeți: a cerut Cătălin Predoiu banii europeni la rambursare? Răspunsul este NU. Motivul îl știm. Ca să acopere această afacere murdară a lui Lucian Bode, care duce către prietenul lui Klaus Iohannis. Dacă ar fi cerut banii europeni, cazul ar fi ajuns anchetat de Parchetul European condus de Laura Codruța Koveși. Preferă să pierdem banii europeni. Vom plăti din bugetul statului BMW-urile lui Bode, totul pentru a nu ajunge ei să fie anchetați”, a transmis președintele partidului de opoziție, potrivit B1TV.

În același timp, acuzațiile îndreptate spre Direcția Națională Anticorupție (DNA), referitoare la gestionarea investigației contractului în mod ilegitim, sugerează o complicitate în protejarea celor implicați și acreditează ideea unui posibil termen expirat intenționat pentru a evita examinarea cazului de către Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi.

Procurorii ar fi fi deschis ”o investigație ilegală” în acest contract de achiziție, susține Drulă, iar DNA a clasat dosarul după o schimbare de încadrare la fel de ilegală, din fraudă cu fonduri europene în abuz în serviciu; totul nu doar în disprețul legii, dar și cu riscul pentru cei implicați, procuror de caz și șef DNA de a se face de râs profesional”.

Cătălin Drulă afirma că USR va depune o plângere penală: „Să nu ceri banii la rambursare pe un contract finanțat din fonduri europene, e o altă faptă; și nicio justificare să n-o faci, mai ales că instituția chipurile independentă tocmai a infirmat o suspiciune penală. Abia ăsta e abuz în serviciu. Cu prejudiciu, clar măsurabil: valoarea a 300 de BMW plătite de contribuabili, nu de UE. Pentru care aș vrea să văd aceeași grabă a DNA să se autosesizeze. Și sunt convins că există încă procurori onești și profesioniști. Oricum vom face o plângere penală așa cum am avertizat”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *