Ciolacu explică de unde face rost de bani pentru profesori și medici: „Cifrele nu mint niciodată”

Turcia este cel mai important partener economic non-UE al României, declară premierul Marcel Ciolacu lui Victor Ciutacu în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” de la RTV. Acest lucru vine la scurt timp după încheierea vizitei unei delegații de oficiali români, la Ankara, condusă de prim-ministrul Ciolacu. Acesta spune că n-a fost nevoie să facă promisiuni mari Turciei, pentru ca românii să poată intra pe teritoriul acesteia fără pașaport, ci doar cu buletinul. Premierul spune că este o chestiune de respect. 

omânii vor putea merge în Turcia doar cu buletinul doar datorită faptului că turcii au respect față de un stat vecin și prieten, spune premierul Ciolacu în cadrul emisiunii molderate de Victor Ciutacu de la RTV. Acesta spune că n-a fost nevoie de vreun compromis pentru a obține această favoare.

Turcia este cel mai important partener economic al României non-UE, ajungând la raporturi comerciale între state de aproape 10 miliarde de dolari și mai mult ca sigur că ajungem la 15 miliarde.  Nouă ne convine și mi se pare firesc să fie respect față de un stat vecin și un stat prieten. Când a fost cutremur în Turcia, primul stat care a fost să ajute, da, și să intervină astfel încât să salveze cât mai multe vieți a fost România. Am trimis primii echipele  din Turcia, Lucruri care care nu se uită.

Ciolacu mai spune că nu a promis că va cumpăra arme turcești, pentru Armata Română, ba chiar românii le vor produce în țară.

Tot armamentul din România se face concurențial cu adevărat. Îmi doresc să schimb paradigma ca indiferent de contractele pe care le facem, Componente importante să înceapă să se facă în industria de apărare. Toată lumea are un interes, da, este normal să aibă. Am spus foarte clar dacă Turcia va câștiga vreo licitație în mediul concurențial, la Ministerul Apărării, să știți că cerințele mele sunt care să se producă în România. România are capacități necesare, are energie, a mai spus Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *