Florin Cîțu a declarat, joi, în timpul unei conferințe de presă susținute la Alba Iulia, că există un plan de închidere treptată a minelor până în anul 2030, care va fi prezentat transparent în momentul în care va fi adoptat proiectul de ordonanţă de urgenţă.

„Există un plan de închidere treptată a minelor până în 2030 (…) Este o ordonanţă de urgenţă care a fost în primă lectură în şedinţă de Guvern săptămâna trecută, va fi aprobată săptămâna viitoare cu un plan de disponibilizări, cu compensări pentru persoanele respective”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre închiderea minelor din România

„Am vorbit cu investitori din mai multe ţări care se uită să îşi construiască capacităţi de producţie în România, primele zone pe care le arătăm sunt acestea, dar planul este până în 2030. Va fi transparent prezentat în momentul în care se aprobă ordonanţa de urgenţă”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîțu a făcut referire la proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024, scrie Digi 24.

Premierul Florin Cîțu a mers, joi, în județul Alba, unde a avut o întâlnire cu liberalii din filială. Într-o conferință de presă, Cîțu a declarat că a venit pentru a le prezenta acestora oportunitățile finanțărilor prin programe europene sau cu bani de la buget.

„Am discutat și despre partea politică. Cred că am convins o Românie să fiu prim-ministru și să fiu susținut de coaliție, cred că este mai simplu să conving niște colegi să mă susțină la președinția PNL”, a spus Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a mers în ultima perioadă în mai multe filiale județene ale partidului printre care Timiș, Sălăj sau Sibiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *