Cel mai sigur oraș din România nu este București, un oraș din Transilvania
Cel mai sigur oraș din România nu este București, un oraș din Transilvania

Cel mai sigur oraș din România nu este București, ci unul din cele mai mari orașe din Transilvania. Oricum, statistic, orașele din România nu fac parte din categoria localităților periculoase din Europa, din punct de vedere al infracționalității.

Cel mai sigur oraș din România este Cluj-Napoca. Statisticile arată că la capitolul crime, jafuri sau tâlhării, oraşele româneşti se află în coada listei într-un top european, iar Cluj-Napoca este pe locul 15 la nivel mondial, fiind considerat cel mai sigur oraş din ţara noastră.

Clujul este unul dintre cele mai sigure oraşe din lume. Este chiar în top 15 şi depăşeşte astfel localităţi din Germania, Elveţia sau Olanda.

Topul criminalităţii mondiale pe oraşe plasează marile localităţi din România pe locuri onorabile.

Astfel, pe locul 29 din cele 427 de oraşe din întreaga lume intrate în clasament, se află Timişoara, în timp ce Braşov ocupă locul 47, Iaşi 80, iar Craiova 129, relatează Antena 3.

Şi capitala ţării noastre ocupă o poziţie foarte bună în clasament şi se află pe locul 66, înaintea unor oraşe precum Luxemburg, Lisabona, sau Singapore.

Cea mai sigură localitate este Doha din Qatar, urmată de Abu Dhabi şi Quebec. În top 10 se regăsesc şi oraşe, precum Zurich, Dubai sau Munich.

La polul opus al clasamentului se găseşte capitala Venezuelei, Caracas. Printre cele mai periculoase oraşe din lume se numără şi Rio de Janiero, Kabul sau Johannesburg, în special zone din America şi Africa de Sud.

Topul acesta surprinde rata criminalităţii mondiale până la jumătatea acestui an.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *