Centralele de apartament vor fi interzise în Cluj Napoca
emil boc

Centralele de apartament vor fi interzise în Cluj Napoca, a anunțat primarul Emil Boc. Măsura se va aplica însă în blocurile nou construite, din rațiuni ecologice, a afirmat edilul.

Municipalitatea lucrează la o strategie de modernizare a sistemului de termoficare și, implicit, de reducere a poluării. Iar una dintre măsuri prevede ca dezvoltatorii imobiliari să nu mai poată monta centrale individuale în blocurile cu mai mult de șase apartamente.

„Nimeni nu se va mai putea dezvolta haotic, din perspectiva aceasta a noxelor. Toate blocurile noi fie se conectează la sistemul de termoficare, fie își montează centrale proprii. De la blocurile cu minim șase apartamente va exista o singură centrală, nu șase centrale.

Cu tendința de eliminare în viitor și a acestor centrale și de conectare la sistemul de termoficare, pe măsură ce sistemul de termoficare se extinde în acea zonă. De asemenea, toate proiectele pe care primăria le va gestiona, vor fi conectate la sistemul de termoficare”, a declarat Emil Boc, pentru Radio Cluj, citat de B1TV.

Centralele de apartament, interzise în Cluj Napoca, dar nu și în blocurile vechi

În schimb, primarul a dat asigurări că proprietarii de apartamente din blocurile vechi vor putea în continuare să opteze pentru o centrală proprie.

Nu vom opri debranșarea de la sistemul de termoficare, dacă oamenii vor dori. Astăzi sunt 21.000 de familii conectate. Dacă vor dori, oamenii pot, în continuare, să se deconecteze. Nu avem în vedere să le interzicem asta. Vrem însă, prin stimulente alternative, să îi determinăm pe oameni, având în vedere prețul mai bun pe care îl va oferi sistemul de termoficare, să rămână conectați și să revină și alții în sistemul centralizat de termoficare”, a mai spus primarul orașului Cluj-Napoca.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *