Certificatul digital UE va fi valabil încă un an de zile
Certificatul digital UE va fi valabil încă un an de zile

Certificatul digital UE va fi valabil încă un an de zile de la momentul expirării. Este vorba despre folosirea certificatului digital pentru călătorii internaționale, care era prevăzută doar până la data de 30 iunie 2022.

Decizia vine după o evaluare conform căreia Coronavirusul este încă foarte răspândit în întregul bloc comunitar. În acest moment, tot mai multe state au renunțat sau renunță la utilizarea certificatului verde pe plan intern.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei UE prin care a anunțat propunerea, extinderea regulamentului va permite călătorilor să își continue utilizarea certificatului COVID atunci când călătoresc în statele membre ale UE, care mențin restricții de intrare.

Comisarul pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, a lăudat beneficiile certificatului, afirmând că acesta a facilitat libera circulație în siguranță în întregul bloc, ușurând viața cetățenilor UE.

Acest instrument important a fost esențial pentru a gestiona riscurile și pentru a sprijini măsurile de sănătate publică în vigoare pentru a proteja cetățenii în timpul pandemiei”

Astăzi propunem să actualizăm posibilitățile de utilizare a certificatului pentru călătoriile în întreaga Uniune, pentru a oferi certitudine cetățenilor noștri, atâta timp cât nevoile de sănătate publică persistă”, a spus comisarul.

Ea a mai subliniat că propunerea include modificări ale Certificatului pentru a-l alinia la cele mai recente evoluții științifice și schimbări epidemiologice referitoare la COVID-19.

Prima modificare propusă pentru a fi adusă Regulamentului UE privind certificatele digitale COVID și face ca testele antigen de laborator să fie acceptabile pentru obținerea unui certificat.

Totodată, Comisia intenționează să actualizeze certificatele astfel încât acestea să cuprindă numărul corect de doze de administrat unei persoane.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *