Certificatul verde Covid este gata de a fi descărcat și folosit
Certificatul verde Covid este gata de a fi descărcat și folosit

Certificatul verde Covid este gata de a fi descărcat și folosit de populație, a spus Valeriu Gheorghiță, iar oficial acesta va intra în vigoare pe teritoriul României de la data de 1 iulie. Documentul care atestă vaccinarea, prezența anticorpilor ori testele negative pentru o persoană va fi descărcat de pe p platformă creată și întreținută de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Adresa de unde poate fi descărcat certificatul verde COVID este certificat-COVID.gov.ro

„În momentul de față sunt finalizate toate procedurile, tot ceea ce ține de acest sistem informatic integrat, care practic, emite și verifică aceste certificate digitale COVID-19. Ca atare, va exista o platformă, Certificat-COVID.gov.ro, de unde vor fi descărcate aceste certificate digitale în format electronic, începând cu 1 iulie.

STS este responsabil de dezvoltarea acestui sistem informatic și de mentenanță, de tot ceea ce înseamnă securitate. Aceste certificate vor fi descărcate de pe platformă în baza unor informații pe care solicitantul le introduce pentru identificarea persoanei respective. În funcție de tipul de certificat care se solicită, de testare, vaccinare sau vindecare, se introduc anumite informații legate de test, vaccin, trecerea prin boală”, a declarat Valeriu Gheorghiță la B1 TV.

 

Termene și valabilitate pentru certificatul VERDE COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare a oferit și informații legate de valabilitatea certificatelor de călătorie.

„Pentru certificatul de vaccinare, ele (n.r. – certificatele) se descarcă electronic cu cel puțin 5 zile înainte de a fi folosite în altă țară, iar pentru cel de testare, cu cel puțin 12 ore, dacă este vorba despre un test antigen sau cel puțin 48 de ore pentru un test PCR. Pentru certificatul de vindecare, cu cel puțin 5 zile înainte. Valabilitatea testelor este de 24 de ore pentru un test antigen, de 72 de ore pentru testarea de tip PCR, 180 de zile pentru certificatul de vindecare (…)”, a mai punctat Gheorghiță.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *