Cifrele zilnice ale infectărilor cu coronavirus nu mai sunt relevante
Cifrele zilnice ale infectărilor cu coronavirus nu mai sunt relevante

Cifrele zilnice ale infectărilor cu coronavirus nu mai sunt relevante, consideră medicul Beatrice Mahler, pentru că, în realitate spitalele sunt pline cu bolnavi, iar asta pune sub semnul întrebării relaxarea măsurilor sanitare care tocmai a început în București.

„În acest moment, dacă ne uităm la cifrele care sunt date publicității, suntem în termenii legali pe care îi prevede un astfel de pas. Dacă mă uit însă în spital, mai ales la pacienții care vin spre testare, aici avem o reală problemă pentru că numărul de teste a scăzut semnificativ și nu înseamnă că nu mai sunt pacienți bolnavi, înseamnă că ei nu mai vin sau nu mai solicită testare atunci când sunt bolnavi.

În mod cert, ajung mulți pacienți cu simptomatologie severă, care nu sunt testați și ajung cu forme severe de COVID în spital. Numărul de cazuri severe care sunt în spital este foarte mare, nu avem cazuri mai ușoare care sunt internate, 90% sunt pacienți cu infectare severă pulmonară bilaterală”, a declarat medicul.

Cifrele zilnice ale infectărilor cu coronavirus. Beatrice Mahler a vorbit despre automedicație în rândul persoanelor care dezvoltă simptome de COVID, dar refuză testarea și cer sfaturile medicilor pentru tratament.

„Sunt mulți colegi care primesc telefoane de la cunoscuți, de la alți oameni care spun că știu că au simptomatologice, refuză să facă un test, dar și-ar dori să știe ce tratament trebuie să ia. Ei deja se tratează cu medicație posibil utilă în infecția SARS-CoV-2 fără să știe că au boala, doar pe simptomatologia pe care o prezintă. Este foarte periculoasă această direcție și sunt periculoase rețetele care circulă de la un pacient la altul și pe baza cărora se eliberează medicație care poate pune în pericol viața”, a mai spus Beatrice Mahler.

Relaxarea restricțiilor trebuie privită cu foarte mare prudență, este de părere managerul Institutului de Pneumologie.

„În acest moment, în spital se simte o scădere a numărului de cazuri, este foarte bine că se întâmplă asta, însă trebuie să fim foarte prudenți dacă ne gândim la măsurile de relaxare și la modul în care le va percepe societatea. Există riscul să înțelegem relaxarea puțin mai largă pentru că, cu siguranță ne-o dorim cu toții, însă în acest moment nu putem să vorbim despre o eficiență a vaccinului pe are am început să-l administrăm și atunci lucrurile sunt într-un echilibru foarte fragil”, a mai spus Beatrice Mahler.

 

Măsurile de relaxare în București începând din 25 ianuarie

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis, vineri, ca începând de luni, 25 ianuarie, unele restricții să fie relaxate în Capitală.

”Măsurile de relaxare vizează domeniul HoReCa, restaurantele, barurile, cafenelele vor funcționa în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege. De asemenea, s-a hotărât ca în domeniul sălilor de spectacol, teatrelor, cinematografelor să fie permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate. În ceea ce privește operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc, li se permite funcționarea cu publicul, de asemenea, în limita capacității de 30% și tot în intervalul orar 6.00-21.00. Recomandăm cetățenilor prudență”, a explicat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *