Sebastian Burduja va asigura interimatul la Ministerul Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, a confirmat, vineri dimineață, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia joi seară, în urma unui scandal public de proporții după ce jurnalista Emilia Șercan a publicat un articol despre cum fostul ministru al Educației și-a însușit un curs universitar.

Sorin Cîmpeanu i-a făcut ”analfabeți” pe cei care îl acuzau de plagiat, în timp ce mai multe figuri publice au început să-i ceară demisia și i-au condamnat gestul.

Premierul PNL Nicolae Ciucă a transmis joi seară că a acceptat demisia ministrului Sorin Cîmpeanu şi a precizat că după consultările din partid şi din coaliția cu PSD şi UDMR se va stabili cine îl va înlocui pe Cîmpeanu la Ministerul Educației.

„Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, a anunțat Nicolae Ciucă pe Facebook.

Cine îl va înlocui pe Cîmpeanu după interimatul lui Burduja

O variantă luată în calcul de PNL pentru portofoliul la Educație este Ligia Deca, consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare, spun sursele Libertatea din PNL. Sorin Cîmpeanu şi-a dat demisia la trei zile de la dezvăluirile Emiliei Șercan privind plagiatul, după o discuție cu premierul Ciucă avută la Palatul Victoria.

Ligia Deca, 40 de ani, este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de Universitatea din Luxemburg, și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012, a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area.

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice, profesor asociat la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021). Ligia Deca a colaborat în calitate de expert cu instituții precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *