Zelenski
Zelenski

Discursurile președintelui Ucrainean Volodimir Zelenski au stârnit emoție, au stimulat sprijinul internațional și au întărit moralul ucrainenilor încă de la începutul invaziei ruse. The Guardian a vorbit cu oamenii din echipa lui Zelenski.

Dmitro Litvin este un fost jurnalist și analist politic în vârstă de 38 de ani, cu nici 200 de urmăritori pe Twitter. El este cel care scrie discursurile lui Zelenski.

Președintele știe întotdeauna ce vrea să spună și cum vrea să spună. În discursuri, emoțiile sunt cele mai importante. Și, desigur, președintele este autorul emoțiilor și al logicii cuvintelor”, a explicat consilierul lui Zelenski.

Litvin spune că și alți lideri mondiali „ar putea să învețe cum să facă” acest lucru.

Litviși colegii lui din echipa președintelui ucrainean locuiesc și lucrează la Bankova, sediul președinției, încă din primele zile ale invaziei. Serghei Leșcenko, un alt fost jurnalist devenit consilier Zelenski din timpul războiului, spune că Litvieste un fel de asistent literar și artistic: „El adună ideile președintelui în fiecare zi. Este un colecționar de idei și emoții.”

Litvin a fost analist politic în favoarea Slujitorului Poporului, partidul politic al lui Zelenski, și un adversar acerb al lui Petro Poroșenko, predecesorul lui Zelenski la președinție.

La începutul războiului, Litvin a postat pe Facebook mai multe mesaje dure despre președintele rus Vladimir Putin.

Imaginația lui este slabă, așa că întotdeauna imită ceva… Trebuie să înțelegem că realitatea obiectivă nu îl controlează pe Putin. Sancțiunile occidentale nu îl vor afecta. El caută izolarea.” Scopul implacabil al lui Putin este să schimbe statul și „realitatea politică” a Ucrainei, a scris el.

Orisia Lutsevici, analistă a tink-tankului Chatham House, spune că cheia succesului lui Zelenski este cariera lui de actor și comedian. Telespectatorii erau obișnuiți să-l vadă în diferite roluri la televizor și, prin urmare, l-au putut accepta drept „comandant suprem în tricou”, ceea ce politicienii mai convenționali nu ar fi reușit.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *