economia romaniei e1596470973991

Florin Cîțu anunță că după primele 7 luni ale acestui an, România a investit cea mai mare sumă din ultimii 10 ani. Ministrul Finanțelor Publice consideră că investițiile sunt cheia succesului economiei.

„Vești excelente pentru români în iulie! Am continuat să INVESTIM în economia României! După 7 luni suma investita este CEA MAI MARE din ultimii 10 ani! Doar prin investiții MASIVE în acest moment îngrozitor pentru economia globală putem să garantăm creștere economică începând cu 2021. Romania vă evita recesiunea tehnică în 2020 pentru că am luat și vom lua cele mai bune masuri pentru economie!”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, ministrul revine cu o nouă postare în care anunță că a redus semnificativ planul de împrumuturi pentru luna august. „Am redus SEMNIFICATIV planul de împrumuturi pentru luna august. V-am spus că vin cu o surpriză majoră. Nu a fost ușor dar am reușit. Mai urmează și altele. Avem un buffer la nivel record, în contul nostru de la BNR. Am injectat lichidiate în economie la un nivel record. In special pentru că am investit cele mai mari sume în primele 7 luni din ani din ultimii 10 ani.”, adaugă acesta.

Florin Cîțu (PNL) spune că nu se va opri aici. „Dar nu ajunge și nu ne oprim aici. România are nevoie, așa cum vedem în toată lumea, și de dobânzi reale zero sau și mai bine, negative. Trecem printr-o perioadă de criză fară precedent și politica economică, fiscală +monetară, trebuie să fie stimulativă (sau, mai clar, să nu afecteze negativ creșterea economică). Am spus că nu vom avea recesiune tehnică în 2020. Dar vreau mai mult pentru că TOȚI românii merită asta.”, continuă el.

2021, un an mai bun

Ministrul preconizează că anul 2021 va fi un an mai bun. „Vreau să avem și o explozie a creșterii economice în 2021. Doar printr-o politică economică stimulativă putem să atingem acest obiectiv în 2021. Voi face totul pentru ca în 2021 să avem cea mai mare rată a creșterii economice din UE și să eliminăm efectele negative ale pandemiei.”, încheie Cîțu.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *