Ciucu și Mihaiu, primarii sectoarelor 6 și 2, au pornit o cursă contra cronometru.
Cei doi edili se întrec în amenajarea spațiilor verzi și curățarea lacurilor din cele două sectoare ale Capitalei.
„Luăm foarte în serios spațiul verde, recuperăm terenurile abandonate, mizere. De aici, de pe drumul Valea Doftanei din cartierul Brâncuși, am scos munți de gunoaie și după această reamenajare echilibrată, redăm acest spațiu public comunității. Aici lucrările vor continua cu amenajarea unui loc de joacă, mai este lângă un teren de dimensiuni comparabile și îl amenajăm tot anul acesta.
P.S. Radu Mihaiu, ai spus „game on”, eu zic ca tine, dar vezi că ai de recuperat, noi am ajuns la 17 astfel de recuperări de terenuri. Am demolat construcții ilegale, am identificat terenuri fără proprietate clară, am preluat terenuri foste industriale. Ne-am apucat încă de anul trecut. Succes!”, i-a transmis Ciprian Ciucu primarului sectorului 2.
„Bravo, Ciprian Ciucu, te-ai mișcat mai bine pe partea de recuperat spații abandonate, respect pentru asta. Noi ne-am concentrat mai mult pe înverzirea curților de bloc și a amenajărilor parcurilor existente.
Cu excepția Parcului Sticlăriei, care de zeci de ani era o groapă de gunoi, toate celelalte reamenajări s-au făcut pe spații “în folosință”.
Deci cred că am început jocul fără să stabilim regulile. Se pun amenajările de anul trecut? Că și noi avem peste 20 făcute doar în 2021.
Reabilitarea parcurilor existente intră? Că parcul Morarilor nu era părăsit, dar azi e cu totul în altă ligă. La fel și Icoanei.
Orice tip de spațiu verde? Pe înverzirea curților de bloc, noi am insistat destul de tare. Anul trecut am făcut cap-coadă două cvartale. Anul acesta am luat la puricat curțile de pe două bulevarde principale și jumătate din cartierul Tei.
Până stabilim ce și cum, las aici un mic loc de joacă care era părăsit din motive evidente”, a răspuns Radu Mihaiu pe Facebook.
Ciucu și Mihaiu se întrec și în curățarea și amenajarea lacurilor
Radu Mihaiu a anunțat că a semnat contractul cu Ordinul Arhitecților din România. Astfel, Primăria sectorului a dat startul concursului internațional de soluții pentru amenajarea salbei de lacuri
„Va fi un proces de durată, dar astfel obținem cele mai inovative idei, cea mai bună folosință a spațiului existent. Între timp curățăm 30 de ani de nepăsare. Am scos până acum peste 14.700 de tone de gunoi din lac. Mai avem estimat încă pe atât. E un efort colosal să cureți această bombă ecologică, însă va merita. (…) Toate orașele europene au pus mare preț pe așa numita infrastructură verde-albastră. Bucureștiul, deși are șansa să fie traversat de două râuri, NU le-a pus niciodată în valoare. Chemăm experții din toată lumea pentru a transforma salba de lacuri într-o destinație cu care să ne mândrim în Europa”, a precizat Mihaiu.
„Mno, acum o sa zici ca ma laud dar… noi maine lansam efectiv (urcam in Sicap) concursul de soluții pregatit tot cu ei pentru Lacul Morii. But… the game is still on”, a comentat la postare Ciprian Ciucu.
„No bravo. Hai să vedem când avem câștigător”, a punctat Mihaiu.