Peste 20 de lideri PSD, PNL și UDMR au participat la o ședință a coaliției într-un format destul de larg. Liderii coaliției au decis măsurile fiscale care vor fi introduse.

Pachetul fiscal prezentat de Ministerul Finanțelor Publice, de ministrul PSD Adrian Câciu, a suferit câteva modificări. S-a stabilit în coaliția de guvernare în această seară că după digitalizarea ANAF se va introduce gradual impozitul global, practic un pas spre introducerea impozitului progresiv – ceea ce își doresc cei din Partidul Social Democrat, scrie Antena 3.

De asemenea, se vor face modificări în ceea ce privește contractele part-time. Contribuțiile pentru contractele part-time vor fi plătite la nivelul salariului minim, dacă angajatul are un singur contract. Aici vor fi și câteva excepții: elevii, studenții de până la 26 de ani, pensionarii, persoanele cu dizabilități.

A fost ridicat plafonul în ceea ce privește TVA-ul pentru clădiri. Se va plăti TVA de 5% doar pentru o locuință până la plafonul de 600.000 de lei și până în 80mp2 utili.
Partidul Social Democrat i-a convins pe cei din Partidul Național Liberal să fie aplicate deduceri fiscale pentru românii care câștigă un venit mai mic de 4.500 de lei brut.

La combustibi, accizele rămân neschimbate.

Acest pachet fiscal urmează să fie adoptat zilele următoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *