Coaliția merge mai departe, după demiterea lui Vlad Voiculescu
Coaliția merge mai departe, după demiterea lui Vlad Voiculescu

Coaliția merge mai departe, după demiterea lui Vlad Voiculescu, consideră colegul său de partid de la ministerul justiției Stelian Ion. „Este un moment foarte neplăcut şi foarte dificil” însă alegătorii nu vor să vadă politicienii care se ceartă între ei, a atras atenția ministrul justiției.

Coaliţia merge mai departe. Este un moment foarte neplăcut şi foarte dificil. Semnalul de alarmă a fost tras de preşedintele USR, Dan Barna, de preşedintele PLUS, Dacian Cioloş. Sunt chestiuni care trebuie să îşi găsească rezolvarea în perioada următoare, dar ideea că ne oprim acum nu poate fi acceptată. (…) Decizia de astăzi m-a surprins. Am fost dezamăgit. (…) Trebuie să ne uităm la cei care ne-au ales şi de ce ne-au ales. Nu ne-au ales să ne răfuim între noi. Ştiu că sunt şi alegeri interne în partide, dar ideea este să ne concentrăm pe reformele propuse, să mergem cu viteză mare înainte, pentru că efectiv nu avem timp. Să stăm să ne învârtim în jurul cozii pentru nişte idei pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare, să ne punem piedici unii altora, lucrul acesta nu va duce nicăieri”, a declarat miercuri ministrul Justiției, la Senat, potrivit B1TV.

Coaliția merge mai departe. Stelian Ion consideră că Vlad Voiculescu a fost supus unui „linșaj mediatic” și „că s-a încercat să i se pună în cârcă vrute şi nevrute”, iar asta îl „mâhnește foarte mult”, însă a explicat că „o problemă de coaliţie trebuie discutată în coaliţie”.

Ieşiri separate şi a turma gaz pe foc nu duc nicăieri. (…) Nu există o discuţie acum în USR şi în PLUS pe tema cine să fie ministru. Ministru ar fi trebuit să fie în continuare Vlad Voiculescu, pentru că aşa a fost discuţia în coaliţie”, susține Stelian Ion.

Pe de altă parte, Stelian Ion s-a arătat de părere că este firesc să se facă în permanență evaluări ale miniștrilor. De altfel, ministrul Justiției a precizat că inclusiv el a discutat despre propria activitate cu premierul Florin Cîțu.

Am avut o discuţie cu premierul săptămâna trecută. Chiar urma să ne întâlnim. Trebuie să lămurim anumite lucruri legate de Justiţie şi de programul de guvernare şi de agenda pe care ne-am asumat-o şi aceste lucruri, în funcţie de ce se va întâmpla ulterior în coaliţie, vor fi lămurite. (…) Nu am primit niciun fel de reproş din partea premierului, ci discuţii legate de programul de guvernare şi despre cum să facem să împingem mai departe reformele”, a adăugat Stelian Ion.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *